Antena 3 CNN Actualitate Romeo, pompierul care și-a resuscitat propriul copil, victima unui accident rutier, în Buzău: "Este fata mea!"

Romeo, pompierul care și-a resuscitat propriul copil, victima unui accident rutier, în Buzău: "Este fata mea!"

Soarta a fost până la urmă extrem de crudă cu un pompier din Buzău, supraviețuitor al exploziei de la Mihăilești.

Romeo, pompierul care și-a resuscitat propriul copil, victima unui accident rutier, în Buzău: "Este fata mea!"
de Adrian Bonciu    |    21 Feb 2022   •   11:37

Duminică seara, Romeo Baciu era de serviciu fiind în echipajul de descarcerare, și a ajuns să își vadă copilul, victimă a unui accident rutier, aruncat pe câmp, după care a fost nevoit chiar să îl resusciteze cu propriile mâini.

Din păcate, Ștefania a murit la spital. Avea 16 ani și se afla în mașina condusă de un tânăr de 18 ani.

Tragedia s-a produs duminică seară, în jurul orei 18.00. Echipajul de descarcerare al ISU Buzău a pornit repede către locul indicat în apelurile la 112. Printre salvatori era și Romeo Baciu, unul dintre puținii supraviețuitori ai exploziei de la Mihăilești.

Ajunși la locul accidentului, pentru cei care formau echipajul SMURD de descarcerare a fost un dezastru. Colegul lor, Romeo, când a văzut fata aruncată pe câmp, nu a putut să spună decât atât: "Este fata mea!". 

S-a clătinat și doar prezența de spirit a colegilor a făcut ca acesta să nu cadă din picioare.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Pentru că adolescenta era în stare critică, a fost preluată rapid de echipajul SMURD care a plecat cu ea spre spital, însă în autospecială copila de doar 16 ani a intrat în stop cardio-respirator și s-a început resuscitarea. Tatăl fetei și-a dat colegii la o parte și i-a făcut chiar el manevre de resuscitare. 

Victima a avut semne vitale până la spital, însă, din păcate, medicii au fost nevoiți să constate decesul la scurt timp. Accidentul în care și-a pierdut viața Ștefania s-a petrecut pe DN2C, în Padina.

În urma exploziei de la Mihăilești, lui Romeo Baciu ambele timpane i-au fost perforate, însă atunci avea o familie, o soție și fetița care l-au ajutat să depășească momentul. 

"Din primele date de la fața locului a reieșit că autoturismul condus pe direcția Pogoanele către Slobozia, de către un șofer de 18 ani, din Pogoanele, a pierdut controlul asupra direcției, rasturnandu-se în afara părții carosabile", a fost mesajul transmis aseară de reprezentanții IPJ Buzău.

Ștefania Baciu era elevă la Școala din Padina, iar toți cei care au cunoscut-o o descriu ca fiin un copil educat, responsabil, bine crescut.

×
Subiecte în articol: pompier accident resuscitare
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close