Romii au atacat cu pietre poliţiştii care le percheziţionau palatele la Strehaia

de N.B.    |    23 Oct 2012   •   10:57
Romii au atacat cu pietre poliţiştii care le percheziţionau palatele la Strehaia Foto: Agerpres

Polţiştii care au participat la descinderile de la Strehaia, judeţul Mehedinţi, au fost atacaţi de proprietari palatelor la care au efectuat percheziţiile într-un dosar de evaziune fiscală, informează Mediafax.

Aproximativ 50 de ofiţeri de la Crimă Organizată şi poliţişti de la Serviciul de Intervenţie Rapidă au participat la percheziţiile domiciliare de la Strehaia, fiind vizate trei persoane suspectate într-un dosar de evaziune fiscală, prejudiciul ridicându-se la aproximativ trei milioane de euro.

În timpul percheziţiilor la palatele romilor, proprietarii şi rudele lor au atacat poliţiştii şi jurnaliştii cu pietre. Incidentul a durat câteva minute, fără să fie înregistrate victime sau pagube importante.

În urma descinderilor, cele trei persoane suspectate de evaziune fiscală au fost ridicate de anchetatori, urmând să fie duse la Oradea, unde vor fi audiate de procurorii DIICOT. Cele trei persoane din Strehaia, împreună cu alte două persoane din Oradea, la locuinţele cărora au avut loc de asemenea percheziţii, sunt suspectate că au emis facturi fictive în vederea deducerii TVA, prejudiciul provocat ridicându-se la aproximativ trei milioane de euro.

De asemenea, în urma percehziţiilor anchetatorii au ridicat şi un autoturism de lux care era parcat în faţa unuia dintre palate.

Parteneri
x close