Antena 3 CNN Actualitate Romii cer sancţionarea jurnaliştilor care instigă la rasism şi xenofobie

Romii cer sancţionarea jurnaliştilor care instigă la rasism şi xenofobie

Romii cer sancţionarea jurnaliştilor care instigă la rasism şi xenofobie
Sursa foto: Foto: eng. ircminternational .com
17 Oct 2011   •   15:05

Uniunea Naţională a Comunităţilor de Rromi (UNCR) solicită intervenţia autorităţilor în privinţa informaţiile furnizate de mass-media, care manipulează masele spre rasism şi xenofobie faţă de etnia romilor, informează Mediafax.

Mai mult decât atât, UNCR cere sancţionarea jurnaliştilor care nu sunt obiectivi, declarându-şi îngrijorarea faţă de campania de denigrare a etnicilor romi începută peste hotare şi continuată în România

"Nu ne dorim ca pentru câţiva presupuşi infractori din rândul etniei noastre să aibă de suferit cei peste două milioane de cetăţeni români de etnie romă", a declarat preşedintele UNCR, Florin Motoi, pentru sursa citată.

"Tragem un semnal de alarmă şi cerem public o mai mare atenţie din partea presei în relatarea evenimentelor privind etnia romilor, iar etichetarea şi asocierea infractorilor cu etnia să nu se mai producă. Ca exemplu, la difuzarea ştirii că artistul rom Costel Busuioc a fost bătut de un interlop, nu s-a precizat că agresorul este majoritar", a mai precizat preşedintele UNCR.

Uniunea Naţională a Comunităţilor de Rromi s-a constituit pentru a urgenta reformarea culturii organizaţionale rome şi a impulsiona implementarea de politici publice în comunităţile locale.

×
Subiecte în articol: romi tigani rasism jurnalisti
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close