x close

Romii dintr-o localitate maramureşeană au fost puşi să muncească pentru a primi ajutoarele de la UE

de S.T.    |    05 Noi 2013   •   16:23
Romii dintr-o localitate maramureşeană au fost puşi să muncească pentru a primi ajutoarele de la UE 534 Foto: Intact Images

Primarul dintr-o localitate maramureşeană a reuşit în 24 de ore ce alţi edili nu au reuşit să facă într-un mandat întreg: curăţenie în cartierele de romi. E drept, a avut şi un as în mânecă: le-a spus romilor că nu le va da ajutoarele alimentare de la Uniunea Europeană, până nu vor face curat pe străzi.

Deşi iniţial au fost nemulţumiţi, până la urmă oamenii s-au conformat. Şi-au vărsat însă tot năduful pe jurnaliştii veniţi să-i filmeze când îşi iau ajutoarele.

"La noi tot timpul vin cei care primesc ajutor social. Acum au venit alimentele astea şi le-am spus că nu se vor împărţi alimentele până când nu va fi curat în comunitate. Încercăm să îi învăţăm să păstreze curăţenia, să fie curaţi, să nu avem probleme cu Garda de Mediu, cu mediul", a spus Lajos Csendes, primarul comunei Coltau.

În comuna Coltău trăiesc peste 1000 de romi. Sunt 150 de familii care primesc ajutor social pentru că nu au niciun venit.

Primarul localităţii spune că este normal ca aceştia să muncească în folosul comunităţii, din moment ce primesc sprijin financiar din partea celorlalţi locuitori ai comunei. 

Citeşte mai multe despre:

ajutor social ajutor financiar Maramures
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati