Antena 3 CNN Actualitate Romprest, anunț după scandalul gunoiului din Sectorul 1: "Situația de blocaj a fost dezamorsată"

Romprest, anunț după scandalul gunoiului din Sectorul 1: "Situația de blocaj a fost dezamorsată"

Romprest anunță că va ridica gunoiul din Sectorul 1, după ce partenerii au decis să permită accesul la stațiile de sortare, în limita capacității.

Romprest, anunț după scandalul gunoiului din Sectorul 1: "Situația de blocaj a fost dezamorsată"
Sursa foto: Agerpres
de Maria Zărnescu    |    05 Iun 2021   •   20:37

Astfel, compania precizează că "situația de blocaj a fost dezamorsată", deșeurile urmând să fie ridicate de pe străzile Capitalei începând cu data de 5 iunie, ora 20.00.

"Având în vedere apelul nostru, transmis către toate autoritățile, în sensul găsirii unei soluții pentru rezolvarea situației de blocaj create la nivelul Sectorului 1 și înțelegând importantă asigurării continuității serviciului public de salubritate, partenerii noștri contractuali, 3R Green SRL, Rom Waste Solution SA și Iridex Group SRL, ne-au comunicat astăzi, 5 iunie 2021, la ora 20.00, că vor permite accesul în stația de sortare, în limita capacităților lor, al autospecialelor încărcate cu deșeurile colectate din sectorul 1, urmând că diferendul financiar să își găsească o rezolvare amiabilă, instituțională, în cursul săptămânii viitoare.

Romprest va mobiliza imediat toate resursele alocate serviciului pentru că, pe măsură ce autospecialele se vor descarcă la stația de sortare, să între în program de colectare a deșeurilor care s-au acumulat în sector începând cu dată de 1 iunie 2021, dată la care accesul la stațiile de sortare agreate a fost interzis.

Astfel, prin acordul comun al operatorilor de salubritate autorizați, această situație de blocaj a fost dezamorsată. Așteptăm că autoritățile abilitate să își asume responsabilitățile care le revin și să asigure funcționarea acestui serviciu public care se prestează în regim de continuitate, prin finanțarea și asigurarea unui cadru contractual și legal predictibil, pentru a menține starea salubră și implicit sănătatea populației.

Facem un apel la înțelegere și colaborare, atât către populație cât și către Poliția locală, în sensul de a spijini operatorul delegat în demersul sau de a reintră în regim normal de colectare", a anunțat Romprest, într-un comunicat de presă.

×
Subiecte în articol: Romprest gunoaie Sector 1
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close