Antena 3 CNN Actualitate Locul din România ce pare ireal! Amenda pentru scăldat ajunge la 6.000 de lei

Locul din România ce pare ireal! Amenda pentru scăldat ajunge la 6.000 de lei

Romsilva a publicat recent imagini cu Lacul Ochiul Beiului, un loc ce pare ireal datorită culorii sale unice.

Locul din România ce pare ireal! Amenda pentru scăldat ajunge la 6.000 de lei
de Laura Dinu    |    13 Iun 2022   •   09:06

”Așezat în Rezervația Parcul Național Cheile Nerei – Beușnita, lacul unic, cu ape de un turcoaz fabulos, a fost declarat monument al naturii, iar scăldatul este interzis. Nu însă toți turiștii respectă acest lucru, alegând să ignore indicatoarele montate de rangeri. Încălcarea legii atrage după sine amenzi ce pornesc de la 3.000 de lei și pot ajunge la 6.000 de lei. 

Lacul Ochiul Beiului este alimentat de un izvor subteran și se întinde pe o suprafață de aproximativ 284 de metri pătrați, având adâncimea maximă de 3,6 metri. Astfel, Ochiul Beiului este cel mai mare lac carstic din România. Când îl vezi pentru prima dată, rămâi impresionat de culoarea sa aproape ireală. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în sud-vestul țării, în județul Caraș – Severin, în sudul munților Aninei, cuprinzând zona carstică de pe cursul râului Nera, incluzând obiective spectaculoase, precum lacul Dracului, cascadele Bigăr, Beușnița și lacul Ochiul Beului. 

Parcul are o suprafață de 37.100 de hectare, din care 29.786 de hectare păduri, din acestea 14.500 de hectare aflându-se în zone de protecție strictă sau integrală, unde nu există intervenție umană”, transmite RomSilva pe o rețea socială. 

×
Subiecte în articol: Romsilva Ochiul Beiului
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close