Antena 3 CNN Actualitate Roşii şi ardei româneşti? Vezi ce cumperi de fapt de la comercianţii care umblă cu roşia... vopsită

Roşii şi ardei româneşti? Vezi ce cumperi de fapt de la comercianţii care umblă cu roşia... vopsită

Roşii şi ardei româneşti? Vezi ce cumperi de fapt de la comercianţii care umblă cu roşia... vopsită
Sursa foto: foto: health.slides.kaboose.com
15 Mai 2012   •   23:45

Comercianţii din pieţe umblă cu roşia... vopsită. Tot mai mulţi vând trufandale româneşti, scumpe, foarte scumpe, care de fapt sunt importate şi costă de trei ori mai puţin. Deşi s-au jurat că roşiile de pe tarabe sunt româneşti, nu mică le-a fost mirarea colegilor noştri când au descoperit că în nici o seră de lângă Bucureşti nu există roşii coapte. Vânzătorii au recunoscut în cele din urmă că roşiile au fost aduse de fapt din Turcia.

O vânzătoare din Piaţa Domenii din Capitală a încercat să îi convingă să-i cumpere roşiile la un preţ dublu. Mai exact, 20 de lei kilogramul faţă de 10 lei cât sunt preţurile roşiilor din import. Iar metoda este folosită şi de ceilalţi comercianţi din piaţă.

Uimiţi că la jumătatea lunii mai au apărut roşiile şi ardeii româneşti deşi serele au fost distruse de iarna grea, colegii noştri au plecat în căutarea serelor cu roşii coapte şi ardei. Au ajuns în localitatea indicată de comercianţi: Gruiu, Ilfov. Aici, nici urmă de legume gata de vânzare.

Lămuriţi că nu există roşii şi ardei româneşti la Gruiu, s-au reîntors în piaţă.

Amenda pentru afişarea incorectă a preţurilor începe de la  1.000  de lei.



×
Subiecte în articol: turcia Ilfov
Parteneri
Sursa infectării în cazul marelui actor Florin Piersic
x close