Antena 3 CNN Actualitate Roșii și ceapă pe abonament - salvarea micului producător (pe sistemul japonez)

Roșii și ceapă pe abonament - salvarea micului producător (pe sistemul japonez)

Roșii și ceapă pe abonament - salvarea micului producător (pe sistemul japonez)
20 Mar 2015   •   12:19

Mănânci sănătos la oraș și ajuți gospodăria țărănească să se dezvolte! Cum s-ar zice, împuști doi iepuri dintr-un foc! Căci, zău dacă nu ne-am săturat să ne punem de ani buni la masă cu ungurul, polonezul, grecul sau turcul. Arareori mai vezi român cu român la masă. O metaforă,pentru ceea ce ajungem să punem în farfurie!

De câțiva ani, în câteva orașe din țară familiile care vor să mănânce de la sursă, sănătos, fără adaosul intermediarilor, s-au unit și au format parteneriate cu țaranii care-și scot banii pentru traiul zilnic din agricultură. Un model deloc străin Europei. Un exemplu despre cât de înaintați sunt alții în a valorifica potențialul propriu?! Franța! În Hexagon sunt în jur de 2000 de mici fermieri angrenați în astfel de parteneriate cu cei din urban.

Sergiu Florean, secretarul general al Asociației pentru Susținerea Agriculturii Țărănești spune că primul model de parteneriat a apărut în Japonia. "În anii `60, ca urmare a reducerii drastice a numărului de producători agricoli, mamele japoneze care doreau mâncare proaspătă și naturală pentru copiii lor, au pus la punct sistemul acesta de parteneriat. În Portugalia, alt exemplu, pe lângă legume și ouă, consumatorul găsește și pește sau produse din pește, având în vedere specificul zonal. "

Continuarea o puteti gasi la http://andreeastroe.ro/rosii-si-ceapa-pe-abonament-salvarea-micului-producator-pe-sistemul-japonez/


×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close