Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Muncii: Îi vom ajuta pe cei cinci copii rămaşi orfani după tragedia de la Colectiv

Ministrul Muncii: Îi vom ajuta pe cei cinci copii rămaşi orfani după tragedia de la Colectiv

Ministrul Muncii: Îi vom ajuta pe cei cinci copii rămaşi orfani după tragedia de la Colectiv
Sursa foto: Foto: Facebook / Rovana Plumb
01 Noi 2015   •   14:51
Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a explicat, într-o intervenţie directă la Anten 3, că ministerul s-a autosesizat în cazul celor cinci copii care au rămas orfani, după ce mama lor, angajată la negru în club Colectiv, a murit în incendiu. 
 
"Am dispus încă de ieri şi astăzi s-a finalizat ancheta socială în cazul familiei care are patru copii minori, astăzi a fost o acţiune coordonată de preşedinta autorităţii pentru protecţia copilului, cu o echipă mobilă şi s-a dispus preluarea în plasament de către mătuşa copiilor. Asta înseamnă alocarea, în fiecare lună, pentru fiecare copil, a sumei de 600 de lei. Mai mult, am finalizat şi ancheta în ceea ce priveşte acordarea unui ajutor de la Ministerul Muncii în sumă de 5.000 de lei pentru această familie."
 
De asemenea, ministrul a explicat că Inspecţia Muncii este în coordonare cu Parchetul General, care a preluat ancheta în cazul tragediei de la club şi că, la momentul finalizării anchetei, vor fi făcute publice detaliile. 
 
Jurnalistul Andi Topală, invitat în platoul Antena 3, a întrebat-o pe Rovana Plumb dacă există o statistică ITM legată de astfel de cazuri. 
 
Ministrul a explicat că ITM a efectuat peste 200 de controale de la începutul anului, în care a depistat peste 5.000 de cazuri de angajaţi la negru, la nivel naţional. 
 
"Pot să vă spun că s-au desfăşurat peste 200 de astfel de controale la nivel naţional. Nu mă refer la controale tematice. Ultimul s-a terminat acum două săptămâni, la nivel naţional şi raportul va fi făcut săptămâna viitoare, pentru că se strâng datele din teritoriu. Cât despre verificarea condiţiilor legale de încadrare, de la începutul anului, pentru că nu am statitistca în faţă, au fost depistate aproape 5.000 de locuri de angajaţi care lucrau fără forme legale."
 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close