Antena 3 CNN Actualitate Rovana Plumb: Din martie începem realizarea procedurilor pentru perdele forestiere

Rovana Plumb: Din martie începem realizarea procedurilor pentru perdele forestiere

Rovana Plumb: Din martie începem realizarea procedurilor pentru perdele forestiere
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    29 Ian 2014   •   18:56

Ministrul Mediului şi schimbărilor climatice, Rovana Plumb, a declarat, miercuri, că perdelele forestiere pentru protejarea drumurilor ar putea fi realizate din primăvară, iar în prezent sunt alocate sume de 30 milioane lei pentru perdele forestiere, pentru o lungime de 890 de km.

 
"Sunt alocate sume de 30 milioane lei pentru perdele forestiere, pentru o lungime de 890 de km, iar pentru autostrăzile A1 şi A 2, studiile sunt gata", a declarat ministrului Mediului, Rovana Plumb, miercuri, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.
 
"Urmează din martie să începem procedurile", a adăugat ministrul, precizând însă că sunt probleme cu exproprierile.
 
"Dacă plantăm mâine, efectul va fi în 5-6-7 ani, de aceea ar fi bine să fie aleşi copaci ajunşi undeva la maturitate", a mai spus Plumb.

 Programul naţional de realizare a perdelelor forestiere pentru protecţia autostrăzilor şi drumurilor naţionale a fost aprobat prin Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului (OUG) în 23 decembrie 2013.

În România necesarul de perdele forestiere de protecţie de-a lungul  autostrăzilor şi drumurilor naţionale este de 1.720 km, în prezent nefiind realizată nicio perdea forestieră de protecţie de acest tip, se arată în textul OUG.
 

×
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close