Antena 3 Actualitate Rovana Plumb, validată la Ministerul Muncii: Până în 2020, scoatem din sărăcie 580.000 de români

Rovana Plumb, validată la Ministerul Muncii: Până în 2020, scoatem din sărăcie 580.000 de români

de M.Z.    |    04 Mar 2014   •   13:39
Rovana Plumb, propusă ministru al Muncii, a declarat marţi că îşi propune ca, până la sfârşitul anului 2015, să finalizeze angajamentul României luat pentru 2020, de a scoate din sărăcie 580.000 de persoane, însă întrebată de la ce sumă o persoană nu mai este considerată săracă, nu a putut răspunde.
 
La finalul audierilor din comisiile reunite de muncă din Parlament, Rovana Plumb a spus că principala preocupare în mandatul de ministru al Muncii este să continue proiectele social-liberale, având ca ţintă reducerea sărăciei.
 
"Reducerea sărăciei va fi principala mea preocupare. După cum m-am angajat, aş vrea să reducem şi să ne atingem ţinta pe care am stabilit-o pentru 2020 în anul 2015, adică 580.000 de persoane să iasă din sărăcie până în anul 2015, mai devreme decât România şi-a asumat atingerea acestui obiectiv", a declarat Rovana Plumb, potrivit Mediafax.
 
Întrebată cum îşi propune să facă acest lucru, Rovana Plumb a răspuns: "Cu o nouă viziune în ceea ce priveşte politicile sociale".
 
La insistenţele jurnaliştilor să precizeze o sumă clară care face diferenţa între o persoană săracă şi una care nu este săracă, ministrul propus pentru portofoliul Muncii a spus că nu înţelege întrebarea.
 
"Probabil că vă referiţi la beneficiile sociale. La acel ajutor social care se acordă prin Legea privind venitul minim garantat", a spus Plumb.

Ulterior, Rovana Plumb a avansat suma de 350 de lei de persoană ca fiind limita pragului de sărăcie. 
 
Întrebată dacă se consideră că nu mai sunt săraci cei care depăşesc această sumă, Rovana Plumb a răspuns: "Vom analiza şi vom răspunde". 
 
Rovana Plumb a primit avizul favorabil al comisiilor parlamentare pentru a ocupa funcţia de ministru al Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi al Persoanelor Vârstnice, fiind validată cu 34 de voturi "pentru" şi 16 "împotrivă". 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close