Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Sănătății, mulțumit de cum a fost gestionată criza bebelușilor. Rudele micuților, revoltate: Nu le-a păsat!

Ministrul Sănătății, mulțumit de cum a fost gestionată criza bebelușilor. Rudele micuților, revoltate: Nu le-a păsat!

Ministrul Sănătății, mulțumit de cum a fost gestionată criza bebelușilor. Rudele micuților, revoltate: Nu le-a păsat!
Sursa foto: Foto: VideoNews
07 Mar 2016   •   21:19
Ministrul Sănătății, Achimaș Cadariu, a explicat luni, întrebat dacă este mulțumit cum a fost gestionată criza bebelușilor, că toate procedurile au fost urmate.

“Ce pot să vă spun este că s-au respectat de fiecare dată prevederile legale și toate etapele anchetei epidemiologice.”

Elena Ghiță, bunica unuia dintre bebelușii decedați, a povestit, în ediția de luni a emisiunii Subiectiv, că a încercat să stea de vorbă cu ministrul Achimaș, dar nu a avut cu cine, după ce i-a murit nepoata.

M-am întâlnit cu domnia sa și am încercat să stau de vorbă cu dânsul. Și nu am avut cu cine să vorbesc. Discuția a avut loc marți. La trei săptămâni de la debutul crizei. Deja avusese loc decesul Ioanei, am înmormântat-o. Din punct de vedere medical, mi-a dat un contact, nu mi-a spus altceva, nu s-a mai priceput. Eu, ca părinte, mi-am făcut datoria, mi s-a îmbolnăvit copilul și l-am dus la spital. Copiii ăștia au fost tratați acolo de sindrom. Dar bacteria nu a fost tratată, pentru că nu se știa de ea. Acești copii nu au fost tratați cum trebuie. Nu se poate așa ceva.

Elena Ghiță a explicat că l-a întrebat pe oficial de ce nu s-a constituit o rețea de criză de la bun început și a primit un răspuns sec.  

“L-am întrebat pe domnul ministru de ce nu s-a făcut celulă de criză imediat. Celula s-a făcut foarte târziu și am întrebat și mi-a spus că nu a fost cazul, pentru că erau controlați telefonic. De ce nu a adus experții de la primul copil îmbolnăvit? Nu vi se pare curios că după moartea Mariei și Ioanei nu a mai murit niciun bebeluș? Nu vi se pare suspect?”

În plus, femeia a explicat și că suspectează un malpraxis în această situație.

“Aștept raportul de la INML, dar nu au făcut ce trebuia, nu le-a păsat. Mai am de luat niște rezultate, dar tare mi-e teamă că este vorba de malpraxis. I-am spus domnului ministru să se pună în locul meu, sunt o bunică care și-a iubit nepoata, ce să îi spun eu nepoțelului care mă întreabă unde s-a dus surioara lui îngeraș? Dacă era copilul dânsului, îl punea în primul avion și rezolva. Acuma noi ce să facem?


×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close