Antena 3 CNN Actualitate Rudele celor decedaţi cu COVID, nevoiţi să îşi identifice morţii, afară, în frig în faţa morgii

Rudele celor decedaţi cu COVID, nevoiţi să îşi identifice morţii, afară, în frig în faţa morgii

Situaţie şocantă la Constanţa! Rudele celor decedaţi în urma infectări cu SARS-CoV- 2 sunt nevoiţi să îşi identifice morţii, afară, în frig în faţa morgii.

Rudele celor decedaţi cu COVID, nevoiţi să îşi identifice morţii, afară, în frig în faţa morgii
de Andreea Cigolea    |    09 Dec 2020   •   10:50

Acestea se plâng că aşteaptă cu orele să îşi ia morţii din cauză că angajaţii nu mai fac faţă. Presiunea este foarte mare întrucât rata de îmbolnăvire la nivel de municipiu a fost ieri de 10,59 la mia de locuitori. Este cea mai mare rată de infectare din ţară şi asta în condiţiile în care oraşul Constanţa este de trei săptămâni în carantină.

Imagini scandaloase la morga spitalului din Horezu. Morţii sunt lăsaţi pe jos, în sicrie sau pe mese

Rudele celor decedați intră la morgă și își ridică morții fără a fi însoțite de angajații unității medicale. Reprezentanții spitalului spun că mizeria a fost făcută de rude.  Conducerea spitalului spune că ceea ce s-a întâmplat la început de decembrie reprezintă o excepție deoarece în morgă au ajuns patru decedaţi în 24 de ore.

La morgă nu este niciun angajat, iar rudele sunt îndrumate de portar şi ajutate să identifice cadavrele.

”Fiecare își ia mortul pe care îl vrea”

”Nimeni nu e în această morgă. Lipsă personal, nu e nimeni aici. Ce să fac, să scriu în caietul asta? Nici nu știu ce să fac. Să scriu că am luat decedatul, că nu l-am luat? Cine scrie în caietul asta? Cum e posibil așa ceva. (...) Fiecare își ia mortul pe care îl vrea”, spune o femeie care a venit să ridice trupul unei rude decedate de COVID-19.

×
Subiecte în articol: morga COVID-19 Constanța
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close