Antena 3 CNN Actualitate Rudele Mariei Tănase au obţinut 9 milioane de euro de la Primăria Capitalei, despăgubire pentru un teren

Rudele Mariei Tănase au obţinut 9 milioane de euro de la Primăria Capitalei, despăgubire pentru un teren

Rudele Mariei Tănase au obţinut 9 milioane de euro de la Primăria Capitalei, despăgubire pentru un teren
Sursa foto: Foto: Video News
17 Dec 2010   •   23:01

La aproape 50 de ani de la moarte, Maria Tănase continuă să-şi îmbogăţească familia. Rudele ei au obţinut 9 milioane de euro de la Primăria Generală a Capitalei, despăgubire pentru un teren. Bucata de pământ a fost o moştenire pe care tatăl Mariei Tănase i-a lăsat-o fiicei sale.

Totul a pornit de la o bucată de teren din apropierea Parcului Tineretului. Pământul îl primise Maria Tănase de la tatăl său. În 1980, terenul a ajuns în proprietatea statutului, iar 20 de ani mai târziu, nepoţii artistei l-au cerut în instanţă.

Cum cei aproape 5.000 de metri pătraţi fac parte din parcul Tineretului, Primăria n-a putut să le dea moştenitorilor ceea ce au cerut. Aşa că le-a plătit despăgubiri.

Şase dintre rudele Mariei Tănase s-au adresat instanţei. S-au împărţit în două grupuri şi au deschis două procese separate pentru acelaşi teren. Unul dintre grupuri a câştigat deja şi va primi 9 milioane de euro, bani pe care Primăria ar fi trebuit să-i folosească pentru finalizarea lucrărilor de la Stationul Lia Manoliu.

Ceilalţi trei moştenitori încă mai luptă pentru despăgubiri. Acţiunea lor a fost blocată de Primărie.

Pe bucata de teren pentru care Primăria Capitalei a fost executată silit acum a avut casă până în 1985 fratele Mariei Tănase. În acel an, autorităţile comuniste au confisat terenul, l-au încorporat în Parcul Tineretului, iar casa familiei Tănase a fost pusă la pământ cu buldozerul.

 
 

×
Subiecte în articol: rude despagubiri teren primaria capitalei
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close