Antena 3 CNN Actualitate Rudele pacienţilor arşi la ATI COVID Piatra Neamţ, chemate urgent să ia trupurile de la morgă

Rudele pacienţilor arşi la ATI COVID Piatra Neamţ, chemate urgent să ia trupurile de la morgă

Familiile îndurerate au fost chemate urgent să ridice trupurile pacienţilor arşi în secţia ATI COVID Piatra Neamţ. Oamenii spun şocaţi că li s-a recomandat să facă înmormântarea luni, chiar dacă nu s-a realizat necropsia. Unii dintre ei sunt în izolare şi se întreabă cu disperare cum vor putea să îi înmormânteze aşa cum se cuvine pe cei dragi.

de Claudia Popovici    |    15 Noi 2020   •   15:15

Drama continuă pentru rudele pacienţilor ucişi în incendiul produs la secţia ATI COVID Piatra Neamţ, iar situaţia devine din ce în ce mai sumbră.

Morga de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ nu mai are locuri 

În acest context, rudele celor care au murit arşi la secţia ATI COVID, dar şi rudele pacienţilor decedaţi înainte de incendiu sunt chemate să preia cât mai repede trupurile defuncţilor.

Oamenii sunt luaţi prin suprindere şi revoltaţi de această decizie mai ales că nu au avut timp să se pregatească aşa cum se cuvine.

În paralel, există persoane care se plâng că nu au fost lăsate să îşi identifice morţii, acuzănd proasta comunicare cu reprezentanţii spitalului care, duminică dimineaţa, s-au contrazis în declaraţii

 "Pur şi simplu de încurcau în cuvintele lor. A spus la un moment dat că ni-l dă acasă (n.r ruda a decedat infectată cu Covid). După care au zis, cum să vi-l dăm domne acasă? În momentul în care vi l-am dat, direct îl inmormântaţi. E totuşi un om, un creştin”, au povestit rudele unui pacient decedat în incendiul de sâmbătă seara.

Alţii îşi fac griji pentru că sunt încă izolaţi la domiciliu fiind confirmaţi pozitiv cu SARS-Cov-2 şi nu se pot ocupa de aceste pregătiri care au venit ca un şoc peste ei.

Una din familii a declarat că a reuşit să obţină o derogare pentru câteva ore pentru luni să participe la înmormântarea rudelor.

Ce pot face familiile pacienţilor ucişi în incendiul de la ATI, în contextul neregulilor care au ieşit la iveală la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ

„Cred ca ar trebui ca oamenii să fie lăsaţi să îşi vadă de cele sfinte, să îşi înmormânteze rudele, dar după aceea este absolut necesar ca cineva să răspundă, şi să răspundă foarte drastic pentru ceea ce s-a întâmplat”, a declarat în exclusivitate pentru Antena 3 avocatul Gheorghe Piperea.

Avocat Gheorghe Piperea: Din păcare nu avem exemple de precedente judiciare rapide şi cu sancţiuni drastice în trecut

"Nici nenorocirea de la maternitatea Giuleşti nu s-a terminat destul de repede şi suficient de corect şi legitim, nici cea de la clubul Colectiv nu s-a terminat. Cu toate acestea nu înseamnă că oamenii trebuie să râmână pasivi. Trebuie ca cineva să îi facă să răspundă penal şi patrimonial pe toţi cei implicaţi", a mai precizat pentru Antena 3 avocatul Gheorghe Piperea.

Avocat Gheorghe Piperea: Acest spital a fost trecut de multă vreme în parohia ministerului (n.r Sănătăţii) şi deci de acolo sunt nişte responsabili

"Fie cel care, sau cei care au lăsat scurtcircuitele acelea să se întâmple, dar cu siguranţă va trebui ca acel manager de spital să răspundă, cu siguranţa va trebui să răspundă acel responsabil din ministerul Sănătăţii care a avut în grijă acest spital Covid. Acest spital a fost trecut de multă vreme în parohia ministerului şi deci de acolo sunt nişte responsabili", a mai precizat avocatul Gheorghe Piperea.

Avocat Gheorghe Piperea: Cei responsabili ar trebui să răspundă politic

"Mai mult, ar trebui ca cei care au gestionat atât de „profesionist” această pandemie cu atât de multă impostură şi atât de multe improvizaţii să răspundă politic. Acest lucru ar trebui să se întâmple foarte urgent. Mă mir că lumea este atât de pasivă fie pe paginile de socializare fie în stradă", a mai precizat avocatul Gheorghe Piperea.

Avocat Gheorghe Piperea: Lucrurile nu ar trebui să rămână aşa sub nicio formă

"Sunt procese civile care durează, de malpraxis, unde se pot cere şi despăgubiri civile dar se pot cere ani grei de puşcărie pentru cei implicaţi", a conchis avocatul Gheorghe Piperea.

×
Subiecte în articol: incendiu ATI ATI Piatra Neamţ morga
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close