Antena 3 CNN Actualitate Rudele pacienților internați la ATI cu COVID-19 vor afla vești despre ei printr-o aplicație de mobil

Rudele pacienților internați la ATI cu COVID-19 vor afla vești despre ei printr-o aplicație de mobil

Rudele pacienților internați la ATI cu COVID-19 vor afla informații despre starea de sănătate a acestora prin intermediul unei aplicații de mobil. Anunțul a fost făcut de noul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă.

Rudele pacienților internați la ATI cu COVID-19 vor afla vești despre ei printr-o aplicație de mobil
Sursa foto: Pixabay.com
de Gabriel Dano    |    28 Apr 2021   •   21:42

Aceasta a explicat că medicii de Terapie Intensivă vor transmite informații prin intermediul acestei aplicații. Rudele celorlalți bolnavi de COVID-19 vor afla, la rândul lor, date despre cei dragi de la medicii curanți.

„În acest moment se finalizează practic partea operaţională a acestei aplicaţii, urmând ca în săptămânile următoare ea să devină funcţională”.

„Ministerul Sănătăţii a semnat încă din martie un protocol cu organizaţia non-guvernamentală Geeks for Democracy care a pus la dispoziţia Ministerului Sănătăţii o aplicaţie prin care medicii din secţiile ATI să poată să contacteze aparţinătorii pacienţilor internaţi în Terapie Intensivă.

De asemenea, s-au chestionat spitalele COVID şi suport COVID în legătură cu dorinţa lor de a se implica în acest proiect pilot.

Sunt 14 spitale care au răspuns pozitiv întrebărilor noastre, majoritatea sunt spitale mari din Bucureşti şi  din Cluj, sunt şi câteva spitale orăşeneşti şi municipale care au răspuns pozitiv. În acest moment se finalizează practic partea operaţională a acestei aplicaţii, urmând ca în săptămânile următoare ea să devină funcţională”, a explicat Ioana Mihăilă, miercuri, după ședința de Guvern.

Potrivit oficialului, Ministerul Sănătăţii nu plăteşte nimic. Aplicația a fost cedată de dezvoltatorii săi și acum ea se află pe serverele STS.

Întrebată cine îi va informa pe aparținători despre starea bolnavilor în cazul unui spital COVID, de exemplu, în care ritmul de muncă este copleșitor, Ioana Mihăilă a precizat că medicul care se ocupă de acel pacient trebuie să le dea detalii rudelor:

„În general, responsabilitatea legată de informarea aparținătorilor pacienților aparține medicului curant”.

×
Subiecte în articol: Ioana Mihăilă
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close