Antena 3 CNN Actualitate Rudele primei victime a virusului AH1N1 acuză medicii că au pus diagnosticul prea târziu (VIDEO)

Rudele primei victime a virusului AH1N1 acuză medicii că au pus diagnosticul prea târziu (VIDEO)

Rudele primei victime a virusului AH1N1 acuză medicii că au pus diagnosticul prea târziu (VIDEO)
24 Noi 2009   •   10:45

În România s-a înregistrat primul deces provocat de gripa AH1N1. Este vorba de un bărbat de 43 de ani din localitatea suceveană Siret. Acesta a murit în ambulanţă, vinerea trecută. Familia victimei este nemulţumită de felul în care autorităţile medicale s-au ocupat de acest caz.

Bărbatul a fost internat la spitalul Rădăuţi pe15 noiembrie cu febră şi pneumonie acută, iar medicii au decis să-i administreze antibiotice. Pentru că nu era suspect de gripă nouă, nu a primit tratament cu antivirale. După câteva zile, starea bărbatului s-a înrăutăţit şi au apărut complicaţii deoarece acesta suferea de diabet şi era obez.

Ambulanţa care îl transporta pe bărbat la Iaşi nu dispunea însă de suficient oxigen, iar pacientul a murit pe drum.

Familia bărbatului decedat dă vina pe medici că au pus diagnosticul de AH1N1 mult prea târziu şi acuză autorităţile că nu au luat nicio măsură pentru a preveni răspândirea virusului.

Rudele victimei susţin că nu ştiu de unde a luat bărbatul gripă, mai ales că acesta nu călătorise în Ucraina, aşa cum s-a crezut iniţial.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: AH1N1 deces
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close