Antena 3 CNN Actualitate ”A fost ca diamantul, indestructibil”. El este Rudolf, românul din Arad care a murit pe frontul din Ucraina. Avea 27 de ani

”A fost ca diamantul, indestructibil”. El este Rudolf, românul din Arad care a murit pe frontul din Ucraina. Avea 27 de ani

Rudolf Wittman, un român din Arad, a plecat acum un an în Ucraina și a murit pe front, la vârsta de doar 27 de ani.

”A fost ca diamantul, indestructibil”. El este Rudolf, românul din Arad care a murit pe frontul din Ucraina. Avea 27 de ani
Sursa foto: Facebook/ Romanian Battlegroup "Getica"
de Andreea Ştefan    |    25 Oct 2023   •   10:06

Rudolf Wittman, originar din Arad, a plecat să lupte pe frontul din Ucraina acum un an.

Acolo, destinul său s-a împlinit la vârsta de doar 27 de ani, în timp ce se angaja în lupta pentru dreptate și libertatea altora.

Totuși, în acea zonă a găsit nu doar finalul său, ci și iubirea: Ivanna, o tânără ucraineancă. După tragica sa dispariție, aceasta a transmis un mesaj plin de emoție pe platformele de socializare.

”Ți-ai dat viața pentru Ucraina, pentru un război care nu trebuia să fie al tău, dar ai fost aici ca să putem avea un viitor”, a scris pe rețelele de socializare tânăra căreia Rudolf i-a promis că îi va dedica viața la finalul războiului.

”Mai mult decât oricând, astăzi strigam "Glorie eroilor!". Alaltăieri seară publicam un mesaj criptic. Un drapel românesc în berna și un emoji cu un salut militar. Publicam un mesaj criptic deoarece nu voiam să fim cei care dezvăluie prima tragedie majoră a luptătorilor români în Ucraina. Astăzi, nu mai este un secret.

Eroul arădean Rudolf Wittmann, de doar 27 de ani, este, după informațiile noastre, primul român căzut la datorie in Ucraina.

Cu lacrimi in ochi împărtășim durerea nemărginită a familiei și aducem sincere condoleanțe celor apropiați, prietenilor și colegilor, Rudolf nu a luptat cu noi si nu îl cunoșteam. Regretam profund ca nu am avut onoarea!

Citând din postarea îndoliată a prietenei sale ucrainiene:

"Viața îți oferă o persoană care schimbă totul. Începi să crezi că basmele prințului nu sunt basme, ci realitate, nu glumesc, pentru că așa a fost.

Rudolf, un străin care a venit în Ucraina să lupte pentru Ucraina, să-mi apere țara și a devenit apărarea, rezistența și sprijinul meu.

Un om cu o inimă incredibilă, un suflet sincer și cu o bunătate incredibilă."

Eroii nu mor niciodată, ei trăiesc în sufletul și amintirea noastră și ne călăuzesc drumul spre victorie!

Dumnezeu să te odihnească in pace, erou neînfricat!

Őszinte részvétem!

Trăiască România! Glorie eroilor neamului! Slava Ukraini!”, a transmis Romanian Battlegroup "Getica" într-o postare pe Facebook.

Buna dimineața, Romania! Mai mult decat oricand, astazi strigam "Glorie eroilor!". Alaltaieri seara publicam un mesaj...

Publicată de Romanian Battlegroup "Getica" pe Luni, 23 octombrie 2023

Prietenii săi i-au transmis mesaje de adio emoționante. Marcus Jivan, unul dintre cei mai apropiați prieteni ai lui Rudolf, a fost cel care l-a însoțit până la granița cu Ucraina atunci când Rudolf a hotărât să se alăture războiului.

”Pentru mine e un erou, sunt foarte mândru de el. L-am apreciat tot timpul. O persoană foarte calculată, calmă, o inimă de aur. Ar fi dat tot pentru tine, nu ar fi contat. A fost foarte perseverent, foarte dedicat.

În mai puțin de un an a învățat ucraineana, deci un spirit extraordinar. Nu aș fi putut face ce a făcut. O ambiție de fier e puțin, și fierul se îndoaie. El a fost efectiv ca diamantul, indestructibil”, a spus Marcus Jivan.

×
Subiecte în articol: Ucraina mort
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close