Antena 3 CNN Actualitate Rusaliile, o nouă provocare pentru Ambulanţa Bucureşti. Peste 4.000 de solicitări în cele trei zile libere

Rusaliile, o nouă provocare pentru Ambulanţa Bucureşti. Peste 4.000 de solicitări în cele trei zile libere

Rusaliile, o nouă provocare pentru Ambulanţa Bucureşti. Peste 4.000 de solicitări în cele trei zile libere
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    05 Iun 2012   •   10:47

Minivacanţa de Rusalii a fost o adevărată provocare pentru Serviciul de Urgenţă al Capitalei. În cele trei zile libere, mai mult de 4.000 de solicitări au fost înregistrate la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, dintre care 1.300 în ultimele 24 de ore.

Medicii spun că aproape 10% dintre solicitări au constituit probleme digestive, dar şi cardiace şi lipotimii.

"A fost o nouă provocare pentru Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov, care s-a confruntat în această perioadă a sărbătorilor cu peste 4.000 de solicitări, numai în ultimele 24 de ore fiind înregistrate 1.300 de apeluri", a spus managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABI), Alis Grasu, potrivit Mediafax.

Cele mai multe solicitări au fost pentru afecţiunile digestive, acestea reprezentând aproape 10% din totalul cazurilor înregistrate, a precizat Alis Grasu.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 27 de cazuri de sincope (afecţiuni ale inimii - n.r.) şi 24 de solicitări pentru lipotimii. Alte 17 solicitări au fost pentru persoane căzute în stradă şi 16 pentru traumatisme, dar au fost şi cazuri de agresiuni, a adăugat medicul Alis Grasu.

"Totodată, au fost înregistrate 27 de accidente rutiere în perioada sărbătorilor", a mai spus Alis Grasu.


×
Subiecte în articol: Rusalii urgente Alis Grasu
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close