Antena 3 CNN Actualitate Rusia a atacat cu drone în apropiere de Periprava. Un localnic a filmat atacul. A fost emis mesaj RO-ALERT

Rusia a atacat cu drone în apropiere de Periprava. Un localnic a filmat atacul. A fost emis mesaj RO-ALERT

Rusia a atacat, azi-noapte, la granița Ucrainei cu România.

Rusia a atacat cu drone în apropiere de Periprava. Un localnic a filmat atacul. A fost emis mesaj RO-ALERT
Sursa foto: Antena 3 CNN via Facebook / Adrian Robert Adam
de Cătălina Buzoianu    |    18 Sep 2023   •   07:21

Un localnic din Periprava a surprins momentul în care dronele rusești lovesc un mic oraș ucrainean la malul Dunării.

În România, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a emis un mesaj RO-ALERT prin care populația din județul Tulcea era informată despre posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian tranzitat de aparatele fără pilot.

Potrivit ISU Tulcea, demersul a fost unul de informare, care prevedea recomandări de protecție pentru locuitorii din zonele vizate.

Citește și: Armata Română ia măsuri suplimentare de securitate la granița cu Ucraina: sisteme antiaeriene care pot doborî drone

Mesajul a fost transmis pentru zona de nord a județului Tulcea și pentru zona de frontieră din municipiul Galați, respectiv plaja Cotul Pisicii către Vama Giurgiulești.

Mesajul RO-ALERT cerea oamenilor să se refugieze în beciuri sau adăposturi, "dacă este cazul"

"S-a instalat panica, duminică noaptea, după ce, la ora 22:59 a fost emis un mesaj RO-ALERT prin care cetățenii din nordul județului Tulcea erau informați că există riscul căderii unor obiecte din spațiul aerian. Oamenii au fost sfătuiți să se refugieze în beciuri sau în adăposturile de protecție civilă, dacă este cazul.

Mesajul a fost emis cu o valabilitate de 90 de minute. La scurt timp după primirea mesajului, pe rețelele de socializare au apărut imagini în care erau surprinse obiecte luminoase pe cerul județului Tulcea.

Ulterior, au fost auzite explozii în apropierea localității Periprava, explozii produse în Ucraina, pe malul celălalt al Dunării. Zona a fost vizată și într-un alt atac, pe data de 4 septembrie", a transmis corespondentul Antena 3 CNN, Cătălina Buzoianu.

Cel mai probabil, ținta rușilor a fost localitatea ucraineană Vâlcov, cu 7.000 de locuitori, situată chiar în apropiere de satul românesc Periprava.

 


 

×
Subiecte în articol: Periprava Tulcea Rusia drone Ucraina Vâlcov
Parteneri
Sărbătoarea Paştelui în lume. Tradiţii şi obiceiuri inedite, în mai multe țări
x close