Antena 3 CNN Actualitate Rusia a făcut bilanţul bombardamentelor sale din Siria. Cifrele sunt impresionante

Rusia a făcut bilanţul bombardamentelor sale din Siria. Cifrele sunt impresionante

Rusia a făcut bilanţul bombardamentelor sale din Siria. Cifrele sunt impresionante
19 Oct 2015   •   18:44

Forțele aeriene ale Rusiei au anunțat luni că au lansat 700 de lovituri în Siria de la începutul campaniei de bombardamente, în urmă cu trei săptămâni, relatează DPA, preluată de Agerpres
De duminică, avioanele rusești au lansat 49 de lovituri aeriene în provinciile Alep, Damasc, Idlib, Latakia și Hama, distrugând posturi de comandă, buncăre și forțe de artilerie, a anunțat agenția de presă RIA Novosti.

Guvernul sirian, care luptă împotriva forțelor rebele din 2011, este unul dintre cei mai apropiați aliați ai Rusiei din Orientul Mijlociu. Unele dintre grupările rebele sunt afiliate unor organizații teroriste ca Al-Qaida și Statul Islamic, în timp ce altele sunt susținute de aliați occidentali ca SUA și Arabia Saudită.

Conflictul a început în timp ce protestele împotriva guvernului sirian au degenerat în violențe, regimul sirian fiind acuzat de folosirea forței împotriva opoziției. Peste jumătate din populația Siriei înainte de război, 22,4 milioane de locuitori, a fost strămutată sau a fugit peste graniță și un sfert de milion de locuitori au fost uciși, potrivit estimărilor ONU.

×
Subiecte în articol: Stat Islamic
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close