Antena 3 CNN Actualitate Rusia a bombardat în apropiere de Isaccea. O dronă a căzut și a explodat lângă un bac cu români | Vama Isaccea a fost închisă și sunt răniți pe malul ucrainean

Rusia a bombardat în apropiere de Isaccea. O dronă a căzut și a explodat lângă un bac cu români | Vama Isaccea a fost închisă și sunt răniți pe malul ucrainean

Rusia a bombardat cu drone în apropiere de localitatea românească Isaccea din județul Tulcea în această dimineață.

de Cătălina Buzoianu    |    26 Sep 2023   •   08:10

Bombardamentul a fost filmat de un martor iar imaginile au fost difuzate de Antena 3 CNN.

"Dă-i drumul, că vine! Fugi, că pică aici", spune un bărbat către o altă persoană.

Un zgomot de motor se aude pe fundal, probabil de la drona în picaj.

"Uite, aici a picat direct în vamă", se aude vocea masculină din înregistrare, în timp ce flacăra portocalie a exploziei umple partea din stânga a cadrului.

Atacul a avut loc la primele ore ale acestei dimineți.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Update: Răniți și distrugeri la Orlovka, după atacul cu drone

Doi șoferi de camion au fost răniți la Orlovka, în urma atacului cu drone de azi-noapte, spun surse Antena 3 CNN.

Clădirea Punctului de Trecere a Frontierei, mai multe depozite și aproximativ 30 de camioane au fost avariate iar șase autospeciale au luat foc, afirmă sursele citate.

Update: Garda de Coastă română anunță că Vama Isaccea a fost închisă în urma atacurilor rusești

"Traficul prin PTF Isaccea este închis total din cauza atacurilor de azi noapte de pe partea ucraineană (PTF Orlovka).

Astfel, traficul de ieșire este redirecționat către Galați Rutier.

La acest moment, polițiștii de frontieră din PTF Isaccea operează strict autovehiculele aflate în punct pe intrare.

Cele doua bacuri care asigură traversarea de pe un mai pe altul al Dunării sunt ancorate pe malul românesc", se arată într-un comunicat al Gărzii de Coastă.

Corespondent Antena 3 CNN: "Prima dronă a căzut în jurul orei 2:40 dimineața"

"Imaginile au fost surprinse de un voluntar care face aproape săptămânal drumuri între Isaccea și Orlovka, pe malul ucrainean. Este un voluntar care duce ajutoare către Ucraina, iar noaptea trecută se îndrepta către Orlovka, urcase pe bac și aștepta ca acesta să pornească.

Undeva în jurul orei 2:40, a observat cum a căzut prima dronă, la doar câțiva metri distanță de el. Pur și simplu, lumea a rămas paralizată pe bac. Nu știau ce să facă, dacă să pornească bacul, sau să nu-l pornească.

Bărbatul le-a cerut celor care pilotau bacul să se pună în mișcare cât mai repede, ca să se îndepărteze de locul respectiv. În cele din urmă, bacul a pornit.

Din fericire, nu a fost nimeni rănit acolo, însă, din ceea ce a declarat martorul, s-ar fi înregistrat pagube materiale la punctul de trecere a frontierei de la Orlovka, pe partea ucraineană.

Corespondent Antena 3 CNN: "Rusia a început să bombardeze și micile porturi ucrainene"

Sigur, toate acestea vor fi evaluate pe parcursul acestei zile, însă, din păcate, atacurile cu drone rusești se intensifică și s-au intensificat în ultima perioadă.

Mai întâi au fost vizate porturile Reni și Ismail. Iată că acum dronele au început să cadă și pe partea aceasta, în porturi mult mai mici.

Totuși, sunt porturi dunărene folosite de Ucraina, fie pentru transportul de persoane, fie pentru transporturile de marfă care se fac cu ajutorul barjelor", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Cătălina Buzoianu.

×
Subiecte în articol: Isaccea drona Rusia bac romani
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close