Antena 3 CNN Actualitate Rusia NU ridică imunitatea diplomatului de la București. Acesta va părăsi România în scurt timp

Rusia NU ridică imunitatea diplomatului de la București. Acesta va părăsi România în scurt timp

Rusia NU ridică imunitatea diplomatului de la București. Acesta va părăsi România în scurt timp
24 Oct 2012   •   17:35

Diplomatul rus implicat în accidentul auto care a avut loc duminică în Bucureşti urmează să părăsească teritoriul României în scurt timp, informează MAE, precizând că a făcut de urgenţă un demers pe lângă ambasadorul rus în care a subliniat că nu se justifică o plecare imediată a diplomatului, scrie Mediafax.

 Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, Oleg Malghinov, a comunicat, într-o întâlnire cu secretarul de stat Bogdan Aurescu, că autorităţile ruse nu sunt în măsură să dea un răspuns pozitiv solicitării MAE privind ridicarea imunităţii diplomatului rus implicat în accidentul auto de duminică.


"Ambasadorul Malghinov a comunicat faptul că autorităţile ruse nu sunt în măsură să dea un răspuns pozitiv solicitării formulate de Ministerul Afacerilor Externe al României", precizează un comunicat MAE.

În întâlnirea solicitată de ambasadorul Malghinov, acesta i-a transmis lui Bogdan Aurescu că "autorităţile ruse de resort vor efectua o investigaţie minuţioasă şi detaliată în speţă, în acest scop fiind luată decizia de încetare a mandatului la Bucureşti al diplomatului în cauză şi rechemarea lui imediată în Rusia".



×
Subiecte în articol: ambasada rusiei
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close