Antena 3 CNN Actualitate "Rusia va ocupa Republica Moldova dacă deschide un culoar între Transnistria și Crimeea" | Evoluția războiului din Ucraina, analizată la București, la Black Sea and Balkans Security Forum

"Rusia va ocupa Republica Moldova dacă deschide un culoar între Transnistria și Crimeea" | Evoluția războiului din Ucraina, analizată la București, la Black Sea and Balkans Security Forum

Amenințările de tip hibrid ale Rusiei la adresa statelor din Europa în contextul războiului purtat în Ucraina sunt dezbătute la Black Sea and Balkans Security Forum, Forumul de Securitate în zona Mării Negre și a Balcanilor.

de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Mai 2024   •   13:00

Ajuns la a opta ediție, evenimentul desfășurat la București în perioada 23-24 mai are invitați de renume mondial, precum economistul Nouriel Roubini, generalul în rezervă David Petraues, fost şef la CIA, și generalul în rezervă Phillip Breedlove, fost Comandant al Forţelor NATO în Europa.

Antena 3 CNN este partener media al acestui eveniment.

"Nu putem decât să ne bucurăm foarte mult că există un moment în care oameni cu o influență uriașă, care înțeleg problematica, sunt împreună, comunică, schimbă idei, găsesc soluții. Și cred că asta este, până la urmă, cea mai bună veste pentru România. România, astăzi, nu este nici în situația Republicii Moldova, nici în situația, Doamne ferește, a Ucrainei, pentru că suntem o țară NATO, dar și pentru faptul că există oameni care se preocupă cu privire la găsirea unor răspunsuri vitale (...) 

Expert în securitate: "Trebuie să ajutăm Ucraina. Cealaltă variantă e să-i vedem pe ruși la gurile Dunării"

L-am cunoscut anul trecut pe fostul director al CIA, David Petraeus, o legendă în zonele de Defense și Intelligence. El ne spunea în urmă cu un an de zile lucruri care ulterior s-au întâmplat și avertiza asupra unor riscuri importante, având capacitatea de a înțelege ceea ce urmează", a spus Mihai Gâdea, realizator al emisiunii Sinteza Zilei la Antena 3 CNN.

"România trebuie să ajute Ucraina, fiindcă nu avem altă opțiune. Cealaltă variantă este să-i vedem pe ruși la gurile Dunării sau, și mai rău, pe Prut. În opinia mea, dacă ei (rușii) vor avea posibilitatea să facă un culoar terestru între Crimeea și Transnistria, foarte probabil vor ocupa și Republica Moldova.

Este în interesul României să susțină Ucraina, în primul rând cu ceea ce înseamnă facilitarea tranzitului la exportul de produse cerealiere, fiindcă Ucraina rezistă prin acest ajutor dat de România. Și, de asemenea, împreună cu ceilalți aliați, să continuăm ajutorul pe mai multe planuri, astfel încât Ucraina să reziste, în condițiile în care situația nu este deloc ușoară pe front", a spus, la rândul său, expertul în securitate George Scutaru, CEO al think tank-ului New Strategy Center.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Cine e Babasha, manelistul care a împărțit țara în două
x close