Antena 3 CNN Actualitate Liderul NATO, avertisment în privința Rusiei. Radu Tudor: ”Nu putem să stăm cu mâinile în sân, să vedem cum se apropie amenințarea de noi și să nu facem nimic”

Liderul NATO, avertisment în privința Rusiei. Radu Tudor: ”Nu putem să stăm cu mâinile în sân, să vedem cum se apropie amenințarea de noi și să nu facem nimic”

Rusia își suplimentează capacitățile militare în Europa de Est, avertizează secretarul general al NATO.

Liderul NATO, avertisment în privința Rusiei. Radu Tudor: ”Nu putem să stăm cu mâinile în sân, să vedem cum se apropie amenințarea de noi și să nu facem nimic”
de Georgiana Adam    |    25 Mar 2021   •   10:35

Cele mai recente acțiuni ale regimului lui Vladimir Putin sunt menite să destabilizeze țările vecine, a declarat liderul Alianței imediat după o reuniune la care au luat parte miniștrii de Externe ai țărilor membre NATO.

Administraţia Vladimir Putin a respins, miercuri seară, acuzaţiile Alianţei Nord-Atlantice, recomandând abordarea problemelor din ţările membre, în contextul în care secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a denunţat acţiunile destabilizatoare ale Rusiei.

”Abordaţi problemele din statele membre! Acestea necesită implicare urgentă: vaccinarea, crizele, drepturile omului în statele membre. După ce le veţi aborda, vom începe imediat să studiem experienţa dumneavoastră. Dar doar experienţa de succes”, a declarat Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, citată de agenţia Tass.

Secretarul general NATO: Rusia a intensificat comportamentul represiv

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a criticat miercuri Rusia, acuzând-o că suplimentează capacităţile militare în Europa de Est, încearcă să destabilizeze ţări vecine, inclusiv Republica Moldova, şi comite acţiuni de reprimare a disidenţilor.

”În pofida anilor de presiuni şi eforturi de iniţiere a unui dialog semnificativ, Rusia a intensificat comportamentul represiv pe plan intern şi comportamentul agresiv pe plan extern. În Rusia, observăm acţiuni de reprimare a disidenţilor politici şi cerem eliberarea imediată a lui Aleksei Navalnîi şi a altor demonstranţi paşnici care au fost arestaţi. Pe plan extern, Rusia subminează şi destabilizează vecinii, inclusiv Ucraina, Georgia şi Republica Moldova. Susţine acţiunile de reprimare din Belarus şi încearcă să se implice în regiunea Balcanii de Vest”, a afirmat Jens Stoltenberg.

”Rusia continuă suplimentarea capabilităţilor militare, din Marea Baltică la Marea Neagră, din Orientul Mijlociu în nordul Africii, din Mediterană în zona arctică”, a subliniat Jens Stoltenberg, denunţând inclusiv campaniile ruse de propagandă şi dezinformare, precum şi atacurile cibernetice.

Radu Tudor: Nu putem să stăm cu mâinile în sân

Radu Tudor, realizatorul emisiunii ”Punctul de Întâlnire”, a vorbit joi la Antena 3 despre ce înseamnă acest avertisment pentru țările vecine Rusiei și pentru România.

”De la bine de 12 ani Rusia a transformat bazinul Mării Negre într-un areal de agresiune militară. A lansat două invazii militare, asupra Georgiei și Ucrainei, și a anexat ilegal peninsula Crimeea pe care a transformat-o într-o fortăreață militară. Pe noi, ca țară importantă în NATO și ca lider important al flancului de est al Alianței, nu putem să stăm cu mâinile în sân”, a spus Radu Tudor.

”Semnalul secretarului general Jens Stoltenberg se referă la faptul că aliații trebuie să întărească apărarea și descurajarea în fața acestor agresiuni. Nu putem să stăm cu mâinile în sân, să vedem cum se apropie amenințarea de noi și să nu facem nimic. E o responsabilitate a Armatei Române, a Alianței Nord Atlantice pentru populația României și pentru toate populației țările membre NATO”, a mai spus jurnalistul Radu Tudor.

×
Subiecte în articol: Rusia NATO radu tudor
Parteneri
Președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, prins în flagrant de DNA
x close