Antena 3 CNN Actualitate Rușii au furat un camion cu ajutoare din România pentru ucraineni. "Șoferul a scăpat cu viață, că avea paşaport românesc"

Rușii au furat un camion cu ajutoare din România pentru ucraineni. "Șoferul a scăpat cu viață, că avea paşaport românesc"

Soldații ruși au capturat un camion care venea din România și au furat toată încărcătura din el, adică alimente și medicamente pentru ucraineni, însă șoferul a scăpat cu viață pentru că era român.

Rușii au furat un camion cu ajutoare din România pentru ucraineni. "Șoferul a scăpat cu viață, că avea paşaport românesc"
Sursa foto: Hepta | Sputnik / Anton Vergun
de Georgiana Adam    |    09 Mai 2022   •   10:26

"Un paşaport românesc în perioada asta e aur în Ucraina. Poţi să treci graniţa, poţi să pleci din ţară, poţi să faci multe lucruri. 

Chiar am o poveste pe care mi-au spus-o colegii noştri voluntari zilele trecute. Au trimis un camion care a fost capturat de ruşi. Noi nu trimitem armamament, doar alimente, medicamente şi produse de igienă personală. Asta-i tot ce trimitem. 

Camionul respectiv a fost oprit de ruşi, au fost furate produsele. Dar pentru că acel camion avea numere româneşti şi şoferul avea paşaport românesc, nu i-au făcut nimic.

E emblematică imaginea asta: un camion special cu ajutoare trimis cu un şofer român spre Harkov a fost oprit de ruşi, a fost furat, dar şoferul a fost lăsat să se întoarcă cu camionul gol.

Dacă nu avea paşaport românesc, şoferul ar fi fost împuşcat, iar camionul ar fi fost furat cu totul. Deci scăparea şoferului a fost paşaportul românesc", a declarat europarlamentarul USR Vlad Gheorghe, potrivit stirileprotv.ro.

Europarlamantarul a creat pe 11 februarie, chiar înaintea invadării Ucrainei de către Rusia, grupul "Uniți pentru Ucraina", care a venit în sprijinul refugiaților ucraineni. 

Comunitatea numără acum 280.000 de persoane care ajută refugiații cu bunuri, transport sau cazare.
 

×
Subiecte în articol: Război Ucraina camion roman Vlad Gheorghe
Parteneri
Gestul șocant făcut ucigașul Mirelei. S-a întâlnit cu sora ei
x close