Antena 3 Actualitate S-a aflat câți bani a donat Ion Tiriac pentru victimele incendiilor din Australia

S-a aflat câți bani a donat Ion Tiriac pentru victimele incendiilor din Australia

23 Ian 2020   •   19:51
S-a aflat câți bani a donat Ion Tiriac pentru victimele incendiilor din Australia

Ion Ţiriac, preşedintele Federaţiei Române de Tenis, a iniţiat o campanie de donaţii, în contextul eforturilor de ajutorare a victimelor incendiilor de vegetaţie care devastează de mai multe luni Australia.

Anunţul a fost făcut joi, printr-un mesaj video postat pe reţelele de socializare, în care legenda tenisului mondial spune că va dona suma de 100.000 de dolari australieni Federaţiei Australiene de Tenis, ca semn de solidaritate cu cei afectaţi de incendii.

Totodată, Ion Ţiriac a lansat o provocare tuturor celor care vor să se alăture cauzei. Preşedintele Federaţiei Române de Tenis va distribui 30 de mingi de tenis cu autograf, care vor ajunge la diverse personalităţi din lumea sportului şi nu numai. Acestea, la rândul lor, vor semna mingea şi vor face o donaţie în sprjinul celor afectaţi de incendiu.

Prima personalitate către care a plecat provocarea, direct de la Ion Ţiriac, este Simona Halep, care a primit una din mingile campaniei chiar pe terenurile de la Open-ul Australian. Challenge-ul lansat de Ion Ţiriac începe cu cei mai valoroşi jucători români de tenis ai momentului, Simona Halep şi Horia Tecău, urmând ca toţi cei care vor să se alăture campaniei de solidaritate să doneze şi să posteze un mesaj folosind hashtag-ul #AustralianOpenHeart.

"Australia trece prin cea mai mare catastrofă naturală a ultimilor zeci de ani. Focul continuă, iar Australia are nevoie de ajutorul nostru. Fundaţia Ţiriac a donat astăzi încă 100.000 de dolari australieni Fundaţiei Australian Tennis Open, care o să folosească aceşti bani pentru ajutorarea victimelor, în special a copiilor afectaţi. Australia are nevoie de ajutor, hai să fim o inimă cu ea", a spus Ion Ţiriac în mesajul de lansare a campaniei.

Australia se confruntă de trei luni cu puternice incendii de vegetaţie, care au provocat atât pierderi de vieţi omeneşti, cât şi pagube materiale, fiind distruse peste 2.000 de locuinţe şi zeci de mii de hectare de teren.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close