Antena 3 Actualitate S-a aflat ce sumă uriașă a câștigat Dani Mocanu pe Youtube cu videoclipul cântecului care i-a adus condamnarea la închisoare

S-a aflat ce sumă uriașă a câștigat Dani Mocanu pe Youtube cu videoclipul cântecului care i-a adus condamnarea la închisoare

de Gabriel Dano    |    30 Apr 2021   •   22:43
S-a aflat ce sumă uriașă a câștigat Dani Mocanu pe Youtube cu videoclipul cântecului care i-a adus condamnarea la închisoare

Manelistul Dani Mocanu a fost condamnat joi, de către Judecătoria Pitești, la șase luni de închisoare cu executare pentru infracțiunea de incitare la ură sau discriminare din cauza unei melodii. Decizia nu este însă definitivă.

Totul, după ce anul trecut o melodie de succes cântată de Dani Mocanu a fost reclamată la Consiliul Naţional Pentru Combaterea Discriminării (CND), pentru versurile instigatoare la violenţă asupra femeilor.

”În data de 27.04.2019, inculpatul a încărcat pe platforma online YouTube un videoclip filmat și montat anterior, prin intermediul căruia a instigat publicul larg la ură și discriminare împotriva femeilor. La finalul lunii noiembrie 2019, videoclipul înregistra peste 18 milioane de vizualizări și a generat venituri de aproximativ 34.000 USD, ce au constat în drepturi de publicitate aferente videoclipului”, arătau procurorii.

Piesa reprezintă „discriminare pe criteriul sex şi instigare la violenţă şi are ca efect crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare şi ofensatoare la adresa femeilor, cu atât mai mult cu cât mesajele transmise prin versurile şi videoclipul melodiei „Curwa“ sunt din partea unui artist cunoscut publicului larg, care legitimează astfel şi încurajează atitudinile misogine“, au explicat reclamanţii.

Așa că Dani Mocanu a fost condamnat la șase luni de închisoare pentru instigare la ură, o decizie însă care nu este definitivă. Totuși, câți bani a câștigat Dani Mocanu de pe urma melodiei controversate.

Maneaua a strâns până acum aproape 23 de milioane de vizualizări, dar şi peste 200.000 de aprecieri pe Youtube. Ceea ce, potrivit Observatornews.ro, înseamnă venituri de peste 34.000 de dolari.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close