Antena 3 CNN Actualitate S-a deschis prima spălătorie socială din Bucureşti. Serviciile sunt gratuite

S-a deschis prima spălătorie socială din Bucureşti. Serviciile sunt gratuite

S-a deschis prima spălătorie socială din Bucureşti. Serviciile sunt gratuite
Sursa foto: Foto: Videonews
07 Iun 2011   •   21:30

Le-aţi văzut prin filme, acum le puteţi vedea şi pe viu. Prima spălătorie socială a fost deschisă marţi, în Bucureşti. Zece maşini de mare capacitate spală gratis hainele celor care nu un astfel de electrocasnice acasă.

Deocamdată, 400 de bucureşteni îşi pot curăţa săptămânal hainele aici, dar lista de aşteptare e mult mai lungă. Însă, este doar prima dintr-o serie de astfel de spălătorii pe care edilii vor să le deschidă în tot oraşul.

Spălătoria are zece maşini performante care merg fără oprire, opt ore pe zi. Spală, dezinfectează şi usucă rufele. Detergentul este gratis. Există chiar şi o maşină specială, destinată exclusiv rufelor copiilor.

"Acestea au un regim special. Hainele se vor spăla la o temperatură mai mare şi cu un detergent special", spune Cosmina Simiean, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a PMB.

Spălătoria din Şoseaua Griviţei este prima de acest fel. Primăria va deschide mai multe, "în special în cartierele sărace, acolo unde lumea ar avea nevoie", a declarat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Spălătoria a fost deschisă în parteneriat public-privat.


×
Subiecte în articol: haine
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close