Antena 3 CNN Actualitate S-a dus în spatele curții, la WC, când a auzit un zgomot ciudat venind dinăuntru. Un gălățean a făcut o descoperire năucitoare acolo. "A fost nevoie de un excavator ca să-l scoatem"

S-a dus în spatele curții, la WC, când a auzit un zgomot ciudat venind dinăuntru. Un gălățean a făcut o descoperire năucitoare acolo. "A fost nevoie de un excavator ca să-l scoatem"

S-a dus în spatele curții, la WC, când a auzit un zgomot ciudat venind dinăuntru. Un gălățean a făcut o descoperire năucitoare acolo. "A fost nevoie de un excavator ca să-l scoatem"
22 Apr 2019   •   13:20

Un nou-născut a ajuns în stare gravă la Spitalul de Copii din Galaţi, unde este intubat, după ce a fost scos din toaleta unei case din localitatea Băleni, au anunţat, luni, reprezentanţii unităţii medicale.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Generale pentru Protecţia Copilului (DGPC) Galaţi, mama micuţului ar fi declarat că s-ar fi dus la toaletă şi a născut copilul acolo. Femeia, de 33 ani, are 11 copii, dintre care nouă sunt în grija DGPC Galaţi.

Incidentul s-a produs duminică. Un bărbat a sunat la 112 pentru a anunţa că a auzit plânset de copil din latrina din spatele casei. Imediat, la faţa locului s-au deplasat echipaje de poliţie, SMURD şi pompieri.

"În după-amiaza zilei de 21 aprilie, pompierii din cadrul Punctului de lucru al ISU Galaţi din Târgu-Bujor au fost solicitaţi să intervină în localitatea Băleni. (...) Iniţial, pompierii au săpat în lateralul fosei septice, pentru că placa de beton avea 4 metri pătraţi. Ulterior, datorită unui excavator solicitat din apropiere, s-a putut efectua o intrare în lateral, unde s-a coborât cu ajutorul scării de fereastră pentru a fi salvat la timp bebeluşul proaspăt născut", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă.

Copilul a fost scos din toaletă, a fost resuscitat şi a ajuns în stare gravă la Spitalul de Copii din Galaţi. Mama este internată la un spital din Târgu Bujor, iar după ce va fi externată, va fi anchetată de poliţişti, care i-au deschis dosar penal.

"A fost un apel la 112. Duminică, un bărbat a anunţat că a auzit scâncete de copil dintr-un wc din spatele locuinţei. La faţa locului s-au dus poliţiştii, un echipaj de pompieri şi o echipă SMURD. Copilul a fost resuscitat la faţa locului, apoi a fost dus la spital. Mama are 33 de ani, se pare că ea l-a aruncat în latrină. S-a deschis dosar penal pentru vătămare corporală a nou născutului de către mamă", au declarat reprezentanţii IPJ Galaţi.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close