Antena 3 CNN Actualitate S-a finalizat ancheta incendiului de la spitalul de copii din Iași. Experții ISU anunță de la ce a pornit focul

S-a finalizat ancheta incendiului de la spitalul de copii din Iași. Experții ISU anunță de la ce a pornit focul

Incendiul produs în urmă cu trei săptămâni la Spitalul de copii ”Sfânta Maria” din Iaşi a avut două posibile cauze, potrivit pompierilor care au finalizat ancheta.

S-a finalizat ancheta incendiului de la spitalul de copii din Iași. Experții ISU anunță de la ce a pornit focul
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    13 Iul 2021   •   15:22

Este vorba fie despre un scurtcircuit electric, fie despre efectul termic al curentului electric.

Potrivit conducerii ISU Iaşi, pentru a stabili cauza incendiului petrecut pe 22 iunie la spitalul de copii din Iaşi, în urma căruia 31 de persoane au fost evacuate, a fost înfiinţată o comisie formată din specialişti ai inspectoratului.

”Analizând toate circumstanţele prezentate, comisia formulează două cauze probabile de producere a incendiului: scurtcircuit electric sau efectul termic al curentului electric. Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Sf. Maria Iaşi face parte din categoria de clădiri de sănătate cu spitalizare continuă, care la data punerii în funcţiune, nu se supunea legislaţiei specifice privind avizarea/autorizarea din punct de vedere al securităţii la incendiu”, se arată într-un comunicat transmis, marţi, de ISU Iaşi.

Totodată, conducerea ISU precizează că Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ”Sf. Maria” Iaşi deţine aviz de securitate la incendiu pentru modernizare şi reparaţii capitale, în baza căruia se execută în prezent lucrări de reabilitare. 

Abia la finalul lucrărilor va fi emisă autorizaţia de securitate la incendiu.

Incendiu la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași. S-a activat planul roşu de intervenţie

Un incendiu a izbucnit, pe 22 iunie, la etajul al treilea de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași. La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de pompieri şi s-a activat planul roşu de intervenţie.

Din ultimele informații transmise Ministerului Sănătății, în total au fost evacuate 30 de persoane, astfel: 12 copii, 11 cadre medicale, 7 aparținători.

Nicio persoană nu a fost afectată de incendiu. Pacienții au fost relocați în incinta spitalului.

Potrivit şefului SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, incendiul a fost anunțat la ora 18.54, pompierii au ajuns la 19.00 și au stins flăcările la 19.37. Printre pacienții evacuați a fost și un copil intubat, cu o malformație digestivă.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close