Antena 3 CNN Actualitate S-a îmbogăţit din banii pentru şomeri: Fondurile europene, la discreţia şefei Centrului Formare Profesională a Adulţilor Dolj

S-a îmbogăţit din banii pentru şomeri: Fondurile europene, la discreţia şefei Centrului Formare Profesională a Adulţilor Dolj

S-a îmbogăţit din banii pentru şomeri: Fondurile europene, la discreţia şefei Centrului Formare Profesională a Adulţilor Dolj
Sursa foto: Foto: jandarmi.net
05 Dec 2011   •   11:49
Şefa Centrului Regional de Formare Profesională a Adulţilor Dolj a folosit în mod discreţionar fonduri europene şi guvernamentale, scrie Adevărul. Potrivit unui raport întocmit de Corpul de Control al Ministerului Muncii, Mihaela Cotigă a împărţit, după bunul plac, fonduri europene obţinute prin două proiecte strategice.

Cele două proiecte aveau ca scop iniţial instruirea şi consilierea şomerilor din Dolj, Harghita şi Caraş-Severin. Şefa Centrului Regional de Formare Profesională a Adulţilor Dolj Mihaela Cotigă pare să fi uitat însă acest fapt şi a transformat programele destinate şomerilor într-o sursă de venit pentru ea şi mai mulţi angajaţi din cadrul instituţiei. Astfel, a ajuns săştige, lunar, salarii de zeci de mii de lei.

În calitate de manager al ambelor proiecte, Cotigă a obţinut cei mai mulţi bani, peste 474.000 de lei, scriu jurnaliştii de la Adevărul. Pe lângă salariile fabuloase încasate pe spatele şomerilor, directoarea a încălcat şi Legea achiziţiilor publice. Ea s-a ocupat personal de licitaţiile de sute de mii de euro, alături de un subordonat care nu avea acest drept, iar numele firmelor câştigătoare au fost aceleaşi în cadrul fiecărui proiect. Astfel, Centrulul Regional de Formare Profesională a Adulţilor Dolj a cumpărat agende, calendare, mape şi pixuri pentru şomeri în valoare de peste 90.000 de lei.

Din documentele verificate de Corpul de Control al Ministerului Muncii, a mai reieşit faptul că Mihaela Cotigă a aprobat plata lectorilor însărcinaţi cu instruirea şomerilor la o firmă cu care instituţia se afla sub contract. Printre lectori se numără şi soţul directoarei, Silviu Cotigă, precum şi fiul acesteia, Adrian.

Soţul Mihaelei Cotigă a fost condamnat la mijlocul lunii noiembrie de magistraţii Tribunalului Dolj la un an de închisoare cu suspendare pentru şantaj.



 


×
Subiecte în articol: fonduri europene Dolj
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close