Antena 3 CNN Actualitate S-a născut primul copil suspect de gripă porcină din România

S-a născut primul copil suspect de gripă porcină din România

S-a născut primul copil suspect de gripă porcină din România
Sursa foto: bolnav
24 Noi 2009   •   22:57

România ar putea înregistra cel mai tânăr bolnav de gripă nouă din lume. La Iaşi. Are doar o zi şi s-a născut luni noapte, prin cezariană. Mama lui are suspiciuni serioase de infectare cu virusul AH1N1, care poate deveni fatal pentru bebeluşi. Copilul are probleme de respiraţie, dar medicii susţin că s-ar putea să fie din cauza naşterii premature. Atât el, cât şi mama lui se află în stare foarte gravă. O altă femeie însărcinată şi suspectată de gripă nouă a avortat, de frică. Specialiştii susţin că boala este de 7 ori mai periculoasă la gravide decât la ceilalţi.

Pentru femeile însărcinate gripa nouă este un risc fatal, în opinia mai multor specialişti. Două tinere gravide la maternitatea din Iaşi au prezentat suspiciunile virusului. Luni noapte, una dintre ele a fost nevoită să avorteze.

Femeia a avortat în 16 săptămâni, la indicaţia medicului. Din cauza gripei noi, fătul ar fi suferit malformaţii grave. Cealaltă femeie, tot din Neamţ, era însărcinată în 8 luni şi se afla într-o stare foarte gravă. A născut prin cezariană.

Copilul de o zi ar putea deveni cel mai tânăr pacient infectat cu gripă nouă din lume. Un scenariu crunt pentru nou-născut. Până la 6 luni nu i se poate administra vaccinul anti-viral şi niciun medic nu ştie exact cum se manifestă boala la sugari.

Atât bebeluşul, cât şi mama lui trăiesc doar cu ajutorul aparatelor. În Statele Unite, 7 femei însărcinate au murit din cauza gripei noi, iar în Thailanda, s-a confirmat un caz de trecere a virusului de la mamă la făt. În zeci de alte ţări, gravidele au prioritate la vaccinele anti-virale.

Dacă în ţară gripa se extinde încet, dar sigur, românii de-afară sunt din ce în ce mai expuşi. O fetiţă româncă de 3 ani a fost internată într-un spital din Italia cu gripă A H1N1.

Observator

×
Subiecte în articol: gripa AH1N1 gravide copil
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close