Antena 3 CNN Actualitate S-a schimbat legea! Amendă de până la 2900 lei dacă aveți instalat acest tip de alarmă pe mașină

S-a schimbat legea! Amendă de până la 2900 lei dacă aveți instalat acest tip de alarmă pe mașină

Atenție șoferi. Riscați amenzi usturătoare dacă nu vă conformați noului cod rutier, care a suferi mai multe modificări. Printre acestea, cele referitoare la dispozitivele montate pe mașini, care trebuie să respecte anumite reguli stricte.

S-a schimbat legea! Amendă de până la 2900 lei dacă aveți instalat acest tip de alarmă pe mașină
Sursa foto: Politia Romana/Facebook
de Gabriel Dano    |    22 Aug 2020   •   17:25

Amenzile pot ajunge până la 2.900 de lei, dacă sistemele antifurt sunt neconforme. Conform legii în vigoare, o alarmă auto nu trebuie să sune mai mult de un minut, iar intensitatea sunetului trebuie să respecte anumite standarde fonice.

„După cum a stabilit Ordinul Ministerului Sănătății nr. 536/1997 care aprobă Normele de igiena și recomandări privind mediul de viață al populației, valoarea maximă a pragului fonic pentru apartamente este de 35 de decibeli în timpul zilei și 25 de decibeli în timpul nopții, între orele 22:00 – 06:00. De asemenea, specialiștii au determinat valoarea nivelului acustic în interiorul unei camere ce are ferestrele închise”, potrivit playtech.ro.

Alarmele auto sensibile, interzise

Noul regulament de aplicare a Codului rutier interzice inclusiv alarmele auto extrem de sensibile. „Se interzice montarea pe vehicule a sistemelor sonore antifurt care se declanșează la trecerea, în imediată apropiere, a altui vehicul”, se arată în document.

Așadar, șoferii care încalcă aceste prevederi ale legistlației rutiere riscă amenzi contravenționale, cuprinse între nouă și 20 de puncte-amendă, ceea ce înseamnă amenzi între 1.305 lei și 2.900 de lei.

×
Subiecte în articol: cod rutier
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close