x close

S-a votat "schimbarea la faţă" a CNA-ului. Vezi când devine validă noua componenţă a CNA

de A.M.P    |    30 Oct 2012   •   15:09
S-a votat "schimbarea la faţă" a CNA-ului. Vezi când devine validă noua componenţă a CNA 482 Foto: Agerpres

Plenul reunit al Parlamentului a aprobat, marţi, noua componenţă pentru Consiliul Naţional al Audiovizualului. Votul a fost secret, cu buletine de vot, şi s-a desfăşurat prin apel nominal

Din cei opt candidaţi propuşi şi audiaţi de Comisiile de cultură ale Parlamentului doar şase au întrunit numărul necesar de voturi în plen pentru a deveni membri titulari, cu un mandat de şase ani.

Maria Monica Gubernat şi Răsvan Popescu (propuşi de grupul parlamentar al PSD), Viorel Vasile Buda (propus de PNL), Lorand Turos (UDMR), Florin Gabrea (Preşedinţie), Laura Corina Georgescu (Guvern) au fost votaţi de plen ca membrii titulari pentru un mandat de şase ani.

Ioan Onisei (PDL) şi Crăciun Avram (UNPR), propuşi ca membri titulari, nu au întrunit numărul necesar de voturi - jumătate plus unu dintre parlamentarii prezenţi.

Noua componenţă a CNA, validă din 20 decembrie.
   
Liderul grupului PDL din  Camera Deputaţilor, Mircea Toader, a precizat că lispa parlamentarilor democrat-liberali este cauzată de faptul că aceştia nu au aflat decât la ora 13.00 de convocarea acestei şedinţe.
   
"Discuţia s-a amânat o dată ca liderii de grup să găsească posibilitatea ca un membru propus de PDL să fie în CNA. Nu am avut această discuţie. După cum ştiţi, Ioan Onisei este candidatul propus de noi. Dumneavostră veţi hotărî, dar, aşa cum apare în sală, nu ştiu dacă sunt 215", a spus Mircea Toader.
   
Birourile Permanente ale celor două Camere au aprobat, marţi, reunirea plenului comun, începând cu ora 13.00, pe ordinea de zi figurând un singur punct, respectiv votarea celor şase membri CNA, a anunţat preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea.
   
Numirea membrilor CNA a fost amânată de Parlament la şedinţa de săptămâna trecută.
   
Comisiile parlamentare de cultură i-au validat ca membri titulari în CNA pe Răsvan Popescu, Maria Gubernat, Viorel Buda, Lorand Turos, Florin Gabrea, Laura Georgescu, în absenţa PDL, care menţiona că analizează dacă are temei legal să conteste un eventual vot al plenului la Curtea Constituţională.
   
Comisiile reunite de Cultură din Camera Deputaţilor şi Senat au analizat şi audiat, cu o săptămână în urmă, persoanele propuse pentru a face parte din Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), în condiţiile în care mandatele a şase membri titulari ai Consiliului expiră în luna decembrie.

Citeşte mai multe despre:

CNA consiliul national al audiovizualului
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati