Antena 3 CNN Actualitate S-au aventurat pe un traseu montan ÎNCHIS iarna, fără să fie echipaţi corespunzător şi au fost la un pas de moarte. Cum s-a terminat isprava celor doi turişti

S-au aventurat pe un traseu montan ÎNCHIS iarna, fără să fie echipaţi corespunzător şi au fost la un pas de moarte. Cum s-a terminat isprava celor doi turişti

S-au aventurat pe un traseu montan ÎNCHIS iarna, fără să fie echipaţi corespunzător şi au fost la un pas de moarte. Cum s-a terminat isprava celor doi turişti
Sursa foto: Sursa foto: www.bloguldecalatorii.ro
de O.P.    |    11 Feb 2014   •   05:58

 Inconstienţa a doi tineri a fost la un pas să le aducă moartea. Un turist din Anglia şi prietena lui româncă s-au aventurat pe pe traseul Jepii Mici.
Nu au ţinut cont de faptul că acest lucru este interzis în această perioadă a anului şi nici de faptul că nu erau echipaţi corespunzător.

După ce au parcurs jumătate din drum, s-a lăsat întunericul şi cei doi s-au rătăcit. Au fost găsiţi de salvamontişti după o operaţiune care a durat mai bine de patru ore.

Cei doi tineri au pornit spre Babele pe Valea Caraiman, unul dintre cele mai dificile trasee din Bucegi, fără să fie echipaţi corespunzător. Au reuşit să ajungă prin zăpadă până la jumătatea traseului.

Salvamontiştii au pornit spre cei doi turişti şi acţiunea de recuperare a durat aproape 4 ore.

Exact în acelaşi loc unde s-au rătăcit cei doi, în urmă cu 6 ierni şi-au pierdut viaţa alţi doi tineri din Bucureşti care voiau să urce la Babele. Au fost prinşi de o avalanşă, iar trupurile lor au fost găsite după o jumătate de an.

×
Subiecte în articol: turisti Salvamont
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close