Antena 3 CNN Actualitate ?Să muriţi bine?. Protestatarii din Piaţa Victoriei au scandat împotriva lui Boc şi Băsescu

?Să muriţi bine?. Protestatarii din Piaţa Victoriei au scandat împotriva lui Boc şi Băsescu

?Să muriţi bine?. Protestatarii din Piaţa Victoriei au scandat împotriva lui Boc şi Băsescu
Sursa foto: Romanii au protestat pentru daramarea Guvernului
19 Mai 2010   •   17:56
FOTOREPORTAJ ANTENA3.RO // De la primele ore ale dimineţii de miercuri, peste 40.000 de oameni s-au strâns în Piaţa Victoriei, au scandat şi protestat îndârjit, până la orele 13. Nemulţumiţi de măsurile anunţate de guvernul Boc, printre care reducerea cu 25% a salariilor din sectorul bugetar şi a pensiilor cu 15%, oamenii din toată ţara s-au echipat cu pancarte, cădelniţe, tobe, fluiere, portavoci şi huiduieli şi au luat cu asalt spaţiul din faţa Guvernului.

Sindicatul Liber al minerilor Livezeni, Sindicatul poliţiştilor ?Pro Lex?, Confederaţia Sindicală Naţională Meridian, Sindicatul Poşta Română, Sanitas Galaţi, sindicatele din învăţământ şi multe alte grupuri sindicale ale claselor publice s-au instalat în Piaţa Victoriei şi au protestat cât au putut de agresiv verbal faţă de reducerile pe care Guvernul României le-a propus pentru sectorul public şi pensionari.






40.000 de oameni au venit din toată ţara, din Timişoara, Alba, Galaţi, Călăraşi sau Sălaj, s-au înarmat cu vorbe grele, huiduieli, fluiere, tobe, chitări şi mii de pancarte ori desene, pentru a da jos Guvernul.











Oamenii erau ţinuţi la distanţă de câteva sute de metri de Guvern de cordonul de sute de jandarmi care menţinea ordinea.






Unii dintre oameni s-au căţărat chiar şi pe stâlpii de elctricitate sau pe maşini ca să protesteze faţă de modificările Guvernului.








În cele două părţi ale Palatului Victoria, echipele speciale de intervenţie şi care erau dotate cu scuturi şi protecţii pe mâini şi pe picioare, aşteptau liniştite o eventuală dezlănţuire a protestatarilor.








Nervii şi nemulţumirile oamenilor le-au motivat imaginaţia, iar astfel zecile de mii de persoane din faţa Guvernului au adus cu ele desene prin care îşi băteau joc de actuala conducere ori sicrie şi mâncare, prin care ei voiau să simbolizeze situaţia în care va ajunge România, dacă Guvernul nu îşi va schimba hotărârile de a implementa la 1 iunie reducerile anunţate.









Unul dintre protestatari avea mână o cădelniţă şi un afiş care sugera grafic moartea României, la 18 mai 2010.










?Jos Guvernul?, ?Băsescu, avem camere libere la penitenciar, te aşteptăm? sau ?Să muriţi bine: Boc şi Băsescu? sunt câteva dintre strigătele indignate ale protestatarilor şi înscrisurile de pe pancartele lor.





De asemenea, imaginaţia oamenilor supăraţi şi porniţi pe Guvern a făcut ca aceştia să realizeze lângă scenă o masă a săracului şi una a bogatului, alături de care zace un sicriu în miniatură şi un copilaş de jucărie.








Pe scena din faţa mulţimii, reprezentanţii sindicatelor din toate domeniile sectorului public au luat cuvântul şi şi-au exprimat nemulţumirile şi problemele cu care se confruntă.



Ţipete şi urlete de supărare, bătăi în tobe sau scandări prin portavoci, aşa s-a desfăşurat mitingul din Piaţa Guvernului.

Antena3.ro

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close