Antena 3 CNN Actualitate "Să-ți fie rușine, Românie! Eu sunt singura speranță că această nație va mai exista peste 50 de ani!" Reacția profesoarei Nina Secelean, după cei 2.500 de lei oferiți de Guvern

"Să-ți fie rușine, Românie! Eu sunt singura speranță că această nație va mai exista peste 50 de ani!" Reacția profesoarei Nina Secelean, după cei 2.500 de lei oferiți de Guvern

Cadrele didactice au făcut marșuri de protest la București și în țară, în cea de-a patra zi a grevei generale, iar tensiunile în rândurile profesorilor au atins noi cote, după oferta de 2.500 de lei avansată de Guvern și considerată jignitoare de către dascăli.

"Să-ți fie rușine, Românie! Eu sunt singura speranță că această nație va mai exista peste 50 de ani!" Reacția profesoarei Nina Secelean, după cei 2.500 de lei oferiți de Guvern
Sursa foto: Facebook / Rodica Nina Secelean / Inquam Photos / Octav Ganea
de Adrian Iclozan    |    25 Mai 2023   •   18:24

O profesoară din Sfântu Gheorghe a scris pe Facebook o postare în care dă glas stării de spirit printre oamenii de la catedră. 

Disperarea dascălilor e amplificată de faptul că, prin desconsiderarea lor, cei de la guvernare nu par să conștientizeze că sacrifică viitorul mai multor generații.

Postarea profesoarei Rodica Nina Secelean (fotomontaj, stânga), în continuare.

Citește și: Un cor de copii i-a cântat "O lume minunată" lui Iohannis în a patra zi de grevă generală a profesorilor

Profesoară din România: "Puțin îmi pasă că trebuie să opriți creșterile de salarii pentru parlamentari și funcționari"

"Până aici domnilor!

  • Eu nu sunt asistatul social pe care îl cumpărați dvs cu făină, ulei, mici si bere.
  • Eu nu am nevoie de o pomană de 2500 de lei pe an. Eu trebuie să fiu plătită la valoarea și importanța muncii mele.
  • Eu sunt singura speranță că această nație va mai exista peste 50 de ani.
  • Puțin îmi pasă că trebuie să opriți creșterile de salarii la parlamentari, la primării, la funcționărimea din aparatul administrativ.
  • Eu nici nu ar fi trebuit să intru în grevă ca să îmi cer drepturile. Trebuia să mi le dați voi înainte să deschid eu gura. Pebtru ca voi sunteți perfect conștienți că sunt prost plătită.

Profesoară din România: "Ce să fac cu 2.500 de lei? Nu acoperă nici ce am investit în grupă"

Ce să fac eu cu 2500 de lei? Nu îmi acopăr nici măcar ceea ce am investit anul acesta in grupă. Vreți să vă fac un inventar? Nu cred! Îmi dai o pomană pentru cărți și formare?

Adică vă îmbogățiți tot voi, ocrotitorii mafiei cărților didactice și manualelor si ai ONG-urilor care oferă cursuri de 2 lei? Să vă fie rușine!

Și vouă, și României care vă susține!

Profesoară din România: "Să-ți fie rușine, Românie!"

  • Să-ți fie rușine, Românie, că îți bați joc și mă târăști în noroi pe mine, dascălul copiilor tăi, cel ce a uitat adesea de propriul copil.
  • Să-ți fie rușine că vezi numai când greșesc. Nu vezi niciodată sacrificiile pe care le fac pentru copiii tăi. 
  • Să-ți fie rușine că mi-ai pus eticheta de vinovat de serviciu pentru toate rateurile pe care le dai tu. 
  • Să-ți fie rușine că îmi compari munca cu cea a vânzătoarei sau mecanicului auto. Pentru tine, copiii tăi sunt asemeni borcanelor de muștar sau planetarelor. 

Da! Eu sunt cel mai mare corupt, cel mai mare evazionist, cel mai mare....orice este rău al României.  

  • Nu parlamentarii, care nu fac nimic pentru tine, dar iau zeci de mii de euro pe lună. 
  • Nu medicii, cărora le-ai mărit salariile la valori peste media europeană, dar nu se uită la tine dacă nu ieși cu plicul la înaintare. 
  • Nu angajații de la stat, care au afaceri de milioane de euro cu statul...

Coruptul sunt eu, care cer 5 lei pe lună pentru xerox, atunci când am dat banii pe medici și medicamente, pentru că eu nu beneficiez de servicii de sănătate gratuite.

Profesoară din România: "Românie, de azi îți voi oferi exact cât îmi oferi tu"

Ce zici dacă de mâine lucrez NUMAI cu ceea ce îmi dai tu, Românie? Ce zici dacă de azi înainte lucrez numai pentru cât mă plătești tu?

Până aici, Românie!

De azi înainte îți voi oferi exact cât îmi oferi tu. Vrei mai mult? Atunci vino alături de mine. Susține-mă în demersul meu! O fac pentru tine și copiii tăi! O fac pentru mine si copiii mei! Pentru că și eu sunt parte din România!"

Până aici domnilor! Eu nu sunt asistatul social pe care îl cumpărați dvs cu făină, ulei, mici si bere. Eu nu am...

Publicată de Rodica Nina Secelean pe Miercuri, 24 mai 2023

Cine este profesoara Rodica Nina Secelean

Conform informațiilor de pe profilul LinkedIn, Rodica Nina Secelean și-a început cariera didactică în urmă cu aproape 30 de ani, în calitate de profesor de Psiho-Pedagogie la Liceul teoretic "Mihai Viteazul" din Sfântu Gheorghe.

Ea se prezintă drept "cadru didactic la Școala Gimnazială 'Ady Endre' din Sfântu Gheorghe" din septembrie 1993 și până în prezent.

Secelean a precizat că este Coordonator al Departamentului Didactic din cadrul ARPEC "Renaștem prin Educație și Cultură", începând din mai 2021.

De asemenea, profesoara menționează că este vicepreședinte al Asociației Pedagogilor Români din Covasna.

Foto: Rodica Nina Secelean (stânga) și protest al cadrelor didactice, 25 mai 2023 (dreapta)

×
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close