Antena 3 CNN Actualitate Aproximativ 3.500 de saci cu PET-uri, scoși din lacul Beliș după o acțiune de igienizare

Aproximativ 3.500 de saci cu PET-uri, scoși din lacul Beliș după o acțiune de igienizare

120 de voluntari din Clubul Alpin Român, filiala Cluj, au adunat aproximativ 3.500 de saci cu PET-uri din lacul Beliș din Apuseni, unele dintre ele zăcând acolo de zeci de ani.

Aproximativ 3.500 de saci cu PET-uri, scoși din lacul Beliș după o acțiune de igienizare
Sursa foto: Romsilva
de Adelina Miron    |    16 Iun 2021   •   23:12

"Sâmbătă am avut șapte grupe pe apă, trei pe uscat și pe apă, patru pe uscat și scufundătorii, iar duminică opt pe apă, patru pe uscat si scufundătorii, cu un număr total de 70 de locuri în caiace, canoe și 2 bărci de 6 locuri, echipele fiind coordonate de membri CAR, rangeri PNA și ghizi de aventură", au transmis reprezentantii clubului, pe siteul lor.

Fostul parlamentar USR Mihai Goțiu solicită ministrului mediului Tanczos Barna să grăbească implementarea sistemului de garanție-depozit pentru ambalajele din plastic, aluminiu și alte materiale.

”RESPECT! Felicitări și mulțumiri celor aproximativ 120 de voluntari care, la sfârșitul săptămânii trecute, au scos aproximativ 3.500 de saci cu PET-uri din Lacul Beliș-Fântânele, din Parcul Natural Apuseni. Chiar dacă vin cu întârziere, mulțumirile sper să fie primite.

Nu aceleași mulțumiri le adresez reprezentanților Primăriei, despre care aflu că au stat mai mult cu mâinile în sân în timpul acțiunii voluntarilor mobilizați de Clubul Alpin Român, Filiala Cluj, în parteneriat cu Romsilva, administratorul Parcului Natural.

Și un cartonaș galben spre roșu pentru Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor: nu mai moșmondiți atâta implementarea sistemului de garanție-depozit pentru ambalajele din plastic, aluminiu și alte materiale! A trecut deja un an, de când sistemul a fost promis de fostul ministru al Mediului (da, cel preocupat mai mult cu tabla de pe casă, Costel Alexe) și e o promisiune publică asumată prin Programul de Guvernare al Coaliției.

Domnule ministru Tanczos Barna, sper că, într-o pauză de apărat vânătorii de capre negre, ciocârlii și alte păsări migratoare, vă faceți vreme să urgentați și implementarea sistemului ăsta, menit să reducă abandonarea și acumularea mizeriilor în natură, precum cele surprinse în imaginile de pe Lacul Beliș-Fântânele!”, a transmis Mihai Goțiu pe Facebook.

×
Subiecte în articol: lac saci Beliş
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close