Antena 3 CNN Actualitate Adriana Săftoiu, critici dure la adresa Ecaterinei Andronescu: ”România ar fi arătat altfel”

Adriana Săftoiu, critici dure la adresa Ecaterinei Andronescu: ”România ar fi arătat altfel”

Adriana Săftoiu, critici dure la adresa Ecaterinei Andronescu: ”România ar fi arătat altfel”
07 Dec 2016   •   08:27

Prim-vicepreședintele PNL Adriana Săftoiu a vorbit despre problemele din sistemul de Educație, făcând o comparație cu Finlanda pentru a sublinia că soluția constă într-o resursă umană de calitate, încurajată prin salarii bune.

În acest sens, prim-vicepreședintele PNL a crticat dur unele dintre măsurile Ecaterinei Andronescu, de pe vremea când a fost ministu al Educației.

Să nu încercăm să uităm în ce societate trăiesc în acest moment tinerii, diferită de cea în care eram noi. Copiii sunt într-o altă situație. Dacă în 1990, primii copii născuți ar fi avut acces la un alt tip de învățământ, România ar fi arătat altfel. (…) Trebuie să începem cu profesorii. Poți să pui calculatoare,  logistica, dacă nu ai resursă umană calificată foarte bună, degeaba. Doar cei buni să intre. Finlanda a spus: doar primii 10 intră. Salariile nu vor fi ca cele de bugetari. Dacă nu adaptăm grila de salarizare, nu facem mare lucru.  (…) Noi avem un învățământ teoretic, iar aptitudinele nu contează. (…)
Să nu uităm că doamna Androneascu propunea ca cei care nu au luat bacalaureatul să intre la facultate. Hrăneam universitățile degeaba. Ea a distrus școlile profesionale”, a declarat Adriana Săftoiu, la B1 Tv.

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close