Antena 3 CNN Actualitate Salariaţii vor avea acces la REVISAL, pentru a-și verifica singuri vechimea în muncă | Președintele a promulgat legea USR

Salariaţii vor avea acces la REVISAL, pentru a-și verifica singuri vechimea în muncă | Președintele a promulgat legea USR

Angajaţii din România şi foştii salariaţi vor avea acces la datele proprii din Registrul de evidenţă a salariaţilor (REVISAL), după ce preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, proiectul de lege al USR.

Salariaţii vor avea acces la REVISAL, pentru a-și verifica singuri vechimea în muncă | Președintele a promulgat legea USR
Sursa foto: pixabay.com
de Georgiana Adam    |    20 Mai 2022   •   15:12

Astfel, salariaţii îşi pot verifica singuri acum, online, vechimea în muncă, potrivit agerpres.ro.

La ce date vor avea acces angajaţii în REVISAL

"Registrul general de evidenţă a salariaţilor este accesibil online pentru salariaţi/foşti salariaţi, în privinţa datelor care îi privesc. 

Dreptul de acces se limitează la vizualizarea, descărcarea şi tipărirea acestor date, precum şi la generarea online şi descărcarea unui extras din registru”, prevede legea.

De asemenea, actul normativ stabileşte că "vechimea în muncă şi/sau în specialitate poate fi dovedită şi cu extrasul, în condiţiile stabilite prin hotărâre a Guvernului”.

"Metodologia de întocmire a Registrului general de evidenţă a salariaţilor, înregistrările care se efectuează, condiţiile privind accesul online al salariaţilor sau al foştilor salariaţi la datele din registru, inclusiv condiţiile privind dovada vechimii în muncă şi/sau în specialitate, precum şi orice alte elemente în legătură cu întocmirea acestora se stabilesc prin hotărâre a Guvernului", mai stipulează actul normativ.

În termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a legii, prin hotărâre a Guvernului, la propunerea Ministerului Muncii, se stabilesc procedura de acces online a salariaţilor sau foştilor salariaţi la datele din Registrul general de evidenţă a salariaţilor, modalitatea de generare şi descărcare a extrasului, precum şi condiţiile în care prin extras se poate dovedi vechimea în muncă şi/sau în specialitate, potrivit dispoziţiilor art. 34 din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, mai stabileşte legea.
 

×
Parteneri
"Apă mare cum n-am mai văzut!". Potop în zeci de localităţi din vest
x close