Antena 3 CNN Actualitate Categoria de angajați care și-ar putea pierde locul de muncă în viitor din cauza digitalizării | ”Nu știm unde pleacă oamenii ăștia”

Categoria de angajați care și-ar putea pierde locul de muncă în viitor din cauza digitalizării | ”Nu știm unde pleacă oamenii ăștia”

Constantin Paraschiv, președintele Federației Sindicatelor din Asigurări și Bănci, susține că o parte dintre salariații industriei bancare vor rămâne fără locuri de muncă odată cu digitalizarea proceselor băncilor și desființarea agențiilor.

Categoria de angajați care și-ar putea pierde locul de muncă în viitor din cauza digitalizării | ”Nu știm unde pleacă oamenii ăștia”
Sursa foto: Pixabay
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Feb 2022   •   23:40

„Negocierea colectivă are loc indiferent daca sunt sau nu salariații afectați. Ne-am propus să discutăm cu partea patronală în vederea încheierii unui contract colectiv de muncă în care să avem în vedere un salariu minim de 3.500 de lei brut și dublarea salariilor compensatorii, pentru că ne așteptăm ca procesul de digitalizare să aibă repercusiuni mari în rândul salariaților, în sensul că vor fi disponibilizate foarte multe locuri de muncă, pentru că el nu presupune numai desființarea caseriilor, ci și desființarea unor agenții din țară.

(...) Noi ne așteptăm ca toate băncile să treacă la această măsură, dar ea va fi mai rapidă datorită ritmului accelerat al digitalizării. (...) Nu se vor desființa 100% pentru că cetățenii au nevoie să și interacționeze uman și nu toată lumea știe să folosească mijloacele astea online. Dar o parte dintre ele cu siguranță se vor desființa”, a afirmat Constantin Paraschiv pentru profit.ro.

Constantin Paraschiv consideră că reconvertirea profesională este o soluție pentru angajații aflați în această situație.

„La ora actuală noi nu știm unde pleacă oamenii ăștia, ce locuri de muncă își găsesc, dacă își mai găsesc sau nu loc de muncă conform nivelului lor de pregătire. În condițiile astea, dorim să avem o discuție cu partea patronală pentru a încerca să găsim o soluție de a îi reconverti sau păstra pe alte posturi în cadrul sistemului bancar”, a precizat Constantin Paraschiv.

 

×
Subiecte în articol: angajati banca
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close