Antena 3 CNN Actualitate Salariile tuturor demnitarilor, majorate pe şest | Câţi bani vor primi în plus, în plină criză economică

Salariile tuturor demnitarilor, majorate pe şest | Câţi bani vor primi în plus, în plină criză economică

Coaliția a majorat, pe şest, salariile tuturor bugetarilor. 

Salariile tuturor demnitarilor, majorate pe şest | Câţi bani vor primi în plus, în plină criză economică
Sursa foto: Hepta
de Xenia Croitoru    |    08 Iun 2022   •   08:25

Fără altă dezbatere, printr-o simplă notă explicativă care corectează o eroare materială, parlamentarii au decis ca toți demnitarii, primarii, prefecții, miniștrii și președintele țării să primească măriri de salariu. 

Parlamentarii anunțaseră cu puțin timp în urmă că demnitarii nu vor primi salarii mărite pentru că au deja destui bani. 

Dar apoi, fără nicio altă dezbatere, parlamentarii au decis ca bugetarii să primească măriri de salariu între 880 și 1.400 de lei. 

Aceste salarii cresc în timp ce România trece deja printr-o criză economică, iar statul a ajuns la împrumuturi mari ca să susţină toate cheltuielile cu pensiile şi salariile. 

Deşi PSD şi PNL au zis că strâng cureaua şi demnitarii nu vor primi salarii mărite că ei au destui bani, pe şest, fără dezbatere le-au dat măriri la toţi. 

Mărire de salariu pentru Nicușor Dan. Câți bani va câştiga primarul Capitalei

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, va avea un salariu mai mare începând de la 1 iulie, în baza unui proiect de lege care va trece prin Camera Deputaților, în cursul acestei săptămâni.

Astfel, salariile primarilor din România vor creşte până la 23.000 de lei brut, de luna viitoare, ceea ce înseamnă şi cu mii de lei în plus faţă de cât sunt acum. 

Salariile primarilor cresc, în timp ce trecem printr-o criză economică. Deocamdată nu se ştie de ce cresc aceste salarii, mai ales că aleşii din coaliţia de guvernare au încercat să facă această modificare pe şest în Parlamentul României, însă nu le-a ieşit

În prezent, veniturile primarilor sunt calculate în funcție de salariul minim pe economie. Salariile edililor locali au fost plafonate la salariul minim pe economie aflat în plată în 2019, 2.080 lei net.

×
Subiecte în articol: salarii crestere salarii bugetari
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close