Antena 3 CNN Actualitate Salarii de peste 150.000 de lei anual, în 2008, pentru funcţionarii din Ministerul Muncii

Salarii de peste 150.000 de lei anual, în 2008, pentru funcţionarii din Ministerul Muncii

Salarii de peste 150.000 de lei anual, în 2008, pentru funcţionarii din Ministerul Muncii
Sursa foto: salarii mari
21 Apr 2009   •   18:43

Salarii de trei ori mai mari decât al unui un ministru. S-a întâmplat la Ministerul Muncii, unde şefii unor direcţii au încasat salarii anuale de peste 150.000 de lei. Sumele apar în declaraţiile de avere completate de funcţionarii publici în 2008 şi postate pe site-ul instituţiei. Fostul ministrul al muncii Paul Păcuraru, are şi o explicaţie - dacă nu ar fi semnat pentru acordarea sporurilor salariale, şi-ar ?fi pus tot ministerul în cap?.

În veniturile salariale care apar în declaraţia de avere sunt incluse şi sporurile şi salariile de merit. Veniturile cresc şi mai mult dacă funcţionarii lucrează cu fonduri europene. Este cazul directorului general al Autorităţii de Management, Cristina Iova, care a cumulat în 2007 un venit din salarii şi sporuri de aproape 157.000 lei. Şi nu este singurul caz. Magda Filip, directorul Direcţiei Relaţii externe şi Organizaţii Internaţionale a încasat, potrivit declaraţiei de avere, peste 125.000 de lei. Sume importante, de peste 100.000 lei au încasat şi Daniela Cozma, şeful Direcţiei Afaceri Europene, Toma Gheorghe, director general al Direcţiei Economice şi Financiare, şi Lucia Vasiloiu, director la Direcţia Bugete.

Fostul ministru al muncii Paul Păcuraru recunoaşte că veniturile foştilor săi subalterni nu erau justificate. Dar a semnat fiecare cerere de spor de salariu care a ajuns pe biroul său, pentru că altfel ?şi i-ar fi pus pe toţi în cap?.

Reprezentanţii actualei coaliţii de guvernare consideră la rândul lor nejustificate asemenea venituri. Preşedintele PSD Mircea Geoană le-a numit anomalii ale sistemului, iar deputatul PDL Sever Voinescu cere modificarea legislaţiei.

O serie de funcţionarii publici au evitat să-şi completeze veniturile în declaraţia de avere, precizând doar că sunt ?conform fişei fiscale?.

Antena 3

×
Subiecte în articol: salarii mari Ministerul Muncii
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close