Antena 3 Actualitate Ce salarii au polițiștii! Cât câștigă un angajat MAI pe lună

Ce salarii au polițiștii! Cât câștigă un angajat MAI pe lună

de Andreea Cigolea    |    07 Iun 2021   •   10:08
Ce salarii au polițiștii! Cât câștigă un angajat MAI pe lună

Cosmin Andreica, liderul Sindicatului Europol, a vorbit despre salariile angajaților din MAI, care de multe ori au fost dezbătute în public și despre care se pare că au fost spuse lucruri neadevărate.

Andreica susține că este un zvon fals cu privire la faptul că polițiștii ar avea salarii foarte mari, el explicând că media salarială a unui angajat MAI este de 3300 de lei.

”Legea nu permite pensionarea la 45 de ani, așa cum cred unii oameni. Polițiștii care s-au pensionat la 45 de ani s-au pensionat din cauza unor boli. Gândiți-va că media salarială a unui polițist din MAI astăzi este de 3300 de lei. 

Vom face și un material pentru a demonstra că nu se câștigă așa de mult. Vârstă medie de pensionare în acest moment este de 51 de ani. Speranța de viață după pensioare este de aproximativ 10 ani”, a dezvăluit liderul sindicatului Europol, la Gândul.

Poliția Română traversează acum cel mai prost moment din întreaga sa istorie

„Pentru noi, lucrurile sunt crâncene. Suntem în cel mai prost moment prin care au trecut Poliția Română și MAI. Chiar și în cazul de la Arad, mulți jurnaliști ne-au sunat și ne-au întrebat dacă este o greșeală că am spus faptul că 70% din orașele din România nu au parte de polițiști din structurile poliției judiciare după ora 16 sau în weekenduri.

Nu este o greșeală, este cruntul adevăr. Pe de-o parte, este vorba despre managementul defectuos, iar pe de altă parte, avem orașe unde avem unul sau doi polițiști care lucrează în dosarele penale, în condițiile în care acele orașe au și 20.000 de locuitori.

Colegii noștri sunt foarte presați de volumul mare de muncă. Polițiștii sunt nevoiți să vină și în weeekend, uneori”, a adăugat Andreica.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close