Antena 3 CNN Actualitate Salarii uriașe pentru români în unele domenii. Care sunt cele mai bine plătite joburi

Salarii uriașe pentru români în unele domenii. Care sunt cele mai bine plătite joburi

Salarii uriașe pentru români în unele domenii. Care sunt cele mai bine plătite joburi
Sursa foto: Foto: pixabay.com
12 Mai 2019   •   08:39

Românii care vor să câștige peste 5.000 de lei pe lună ar trebui să se orienteze spre IT, industria petrolieră, asigurări sau transport aerian, potrivit datelor Institutului Național de Statistică. 

La polul opus, de evitat sunt job-urile din fabricile de îmbrăcăminte, din hoteluri și resturante sau fabricile de mobilă. 

IT-iștii ocupă și în acest an primul loc în topul celor mai bine plătiți angajați. Un informatician câștigă în medie aproximativ 7.000 de lei lunar. Și industria petrolieră ocupă un loc fruntaș. Angajații care lucrează în rafinării primesc în jur de 5.400 de lei lunar. Și în asigurări salariile sunt consistente, se câștigă în jur de 5.300 de lei. La fel stau lucrurile și când vine vorba de transporturile aeriene, unde se câștigă în jur de 5.100 de lei. În domeniul bancar se câștigă în medie aproximativ 5.000 de lei. 

La polus opus se situează angajații din fabricile de confecții textile. O croitoreasă câștigă în jur de 1.700 de lei lunar, iar în hoteluri și restaurante angajații nu primesc mai mult de 1.800 de lei pe lună. 

×
Subiecte în articol: romanii joburi
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close