Antena 3 CNN Actualitate Moaşa din Târgu Jiu cu salariu de 24.000 de lei pe lună a primit, din greşeală, de 10 ori mai mulţi bani. Cum s-a produs eroarea

Moaşa din Târgu Jiu cu salariu de 24.000 de lei pe lună a primit, din greşeală, de 10 ori mai mulţi bani. Cum s-a produs eroarea

Antena3.ro vă prezenta în urmă cu o zi o situaţie cel puţin bizară, înregistrată la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, unde moaşele au luat în luna decembrie salarii cuprinse între 7.600 şi 24.000 de mii de lei. Se dovedeşte însă că cel mai mare salariu, cel de 24.000 de lei, a fost o greşeală a spitalului, iar moaşa trebuie acum să dea banii înapoi.

Moaşa din Târgu Jiu cu salariu de 24.000 de lei pe lună a primit, din greşeală, de 10 ori mai mulţi bani. Cum s-a produs eroarea
de Claudia Popovici    |    Gabriela Mladin    |    05 Feb 2021   •   11:00

În luna decembrie, angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgiu Jiu au primit salarii mai mari ca în restul anului, a explicat pentru Antena3.ro Dumitru Vienescu, managerul unităţii. Astfel, spălătoresele au câştigat între 4.770 de lei şi 5.676 de lei, diferenţele constând în vechimea fiecărei angajate, iar moaşele au avut un venit între 7.644 şi 24.202 de lei.

Cel mai mare salariu de moaşă, cel de 24.202 lei este mai mare chiar şi decât al directorului spitalului, dar şi decât al medicilor şefi de secţii, cu zeci de ani de experienţă.

Asta, în condiţiile în care, în luna noiembrie salariile celor mai mulţi angajaţi au fost cu 50% mai mici. Managerul spitalului a explicat că în luna decembrie, angajaţii au primit în plus unul sau două sporuri de risc COVID, bani de la ministerul Sănătăţii, în valoare de 2.500 de lei/spor. Sporurile au fost făcute pe baza unor referate întocmite de şefii de secţie şi au fost atribuite inclusiv unor medici şi asistente. Aceste stimulente au fost acordate pentru cele două luni de stare de urgenţă, a explicat directorul spitalului.

Salarii uriaşe în spital, pentru moaşe şi spălătorese

Aşa se explică salariul de 11.000 de lei al unei moaşe, care, în mod normal are aproximativ 5.000-8.000 de lei, pe lună. Moaşele au primit 65% din acest spor.

Doar că din toate salariile, unul iese în evidenţă, cel de 24.202 lei. Managerul Dumitru Vienescu a explicat că în acest caz este vorba de o greşeală. Moaşa respectivă trebuia să primească sporul de 65%, doar că ea a primit 650%, adică de 10 ori mai mult.

"Personalul din cadrul compartimentului ştate, când au introdus datele în calculator, în loc să bage 65% au băgat 650%.Şi atunci, salariul a explodat. S-a văzut eroarea după ce s-a făcut ştatul de plată şi nu mai puteam să intervenim, dar lunile următoare suma este recuperată. Deja doamna a virat o sumă din contul de salarii în contul spitalului", a explicat Dumitru Vienescu pentru Antena3.ro

Nu ştim dacă astfel de erori au mai fost făcute şi câte au fost remediate sau dacă aceasta va fi rezolvată doar pentru că reporterii Antena 3 au aflat despre ea. Vom continua să investigăm acest caz.

Aveţi în galeria foto de sus o parte din salariile personalului din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţe din Târgu Jiu.

×
Subiecte în articol: spital moaşa
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close