Antena 3 CNN Actualitate Salariile bugetarilor au fost tăiate, dar nu şi cele din companiile de stat. Angajaţii Romatsa, plătiţi cu aproape 14.000 lei lunar (VIDEO)

Salariile bugetarilor au fost tăiate, dar nu şi cele din companiile de stat. Angajaţii Romatsa, plătiţi cu aproape 14.000 lei lunar (VIDEO)

Salariile bugetarilor au fost tăiate, dar nu şi cele din companiile de stat. Angajaţii Romatsa, plătiţi cu aproape 14.000 lei lunar (VIDEO)
Sursa foto: Foto: ratca.ro
21 Aug 2010   •   16:15

Se fac reduceri, dar nu peste tot. Salariile bugetarilor au fost tăiate cu 25%, dar nu şi lefurile din companiile de stat, aflate în subordinea ministerelor Economiei şi Transporturilor. Cel mai mult câştigă salariaţii Romatsa, care iau aproape 14.000 de lei pe lună!

Guvernul a decis tăierea cheltuielilor cu 20% şi în cazul companiilor de stat din ministerele Economiei şi Transporturilor. Dar nimeni nu s-a atins de salarii sau de numărul de angajaţi, scrie Gândul.

Cele mai mari lefuri le încasează angajaţii Romatsa, care câştigă în medie, 13.700 de lei pe lună. Salariile celor de la Nuclearelectrica sau Autoritatea Aeronautică Civilă trec lejer de 7.000 de lei, în vreme ce la Tarom şi Hidroelectrica, salariul depăşeşte 5.000 de lei.

Nu s-au tăiat salarii, pentru că suntem întreprinderi care se autofinanţează, au explicat mai marii companiilor.

Nici la Imprimeria Naţională sau Loteria Română nu s-au făcut reduceri de salarii. Aici câştigul mediu lunar se apropie de 2.000 de lei, pentru angajaţii Loteriei şi depăşeşte 3.000, în cazul celor care lucrează la Imprimerie. Directorii au lefuri între 80.000 şi 100.000 de lei.

N-au scăpat însă de reduceri salariale angajaţii BNR, ai Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor sau cei ai Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.

Guvernul s-a angajat însă în faţa FMI că va reveni asupra acestei decizii.



Antena 3

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close