Antena 3 CNN Actualitate Salariile din Ministerul Transporturilor, departe de criză

Salariile din Ministerul Transporturilor, departe de criză

Salariile din Ministerul Transporturilor, departe de criză
Sursa foto: romatsa
20 Apr 2010   •   08:38

La Ministerul Transporturilor, reducerile de cheltuieli cerute de premierul Emil Boc, rămân doar pe hârtie. Spre exemplu, angajaţii companiilor care se ocupă de dirijarea traficului aerian se pot considera răsfăţaţi. Şi în an de criză, cei mai mulţi dintre ei încasează venituri consistente, scrie Gândul în ediţia de marţi.

La Romatsa, compania ministerului care se ocupă de dirijarea traficului aerian, cel mai mare salariu mediu acordat este de aproape 14.000 de lei pe lună, conform bugetului companiei publicat luni în Monitorul Oficial.

Bine se câştigă şi la Autoritatea Aeronautică Civilă Română, unde angajaţii vor beneficia de venituri lunare în valoare de peste 7.000 de lei.

Generozitatea Ministerului Transporturilor se vede nu doar în salariile acordate, ci şi în creştele salariale. Spre exemplu, la Romatsa, anul acesta s-a aprobat o creştere de 6,4% a câştigului mediu salarial. Concret, asta înseamnă că fiecare angajat ar urma să primească în plus, în medie, 833 de lei pe lună.

Nici angajaţii Tarom nu se pot plânge de salarii mici. La compania naţională de transport aerian civil, cei 2.400 de angajaţi au un câştig salarial mediu de peste 5.000 de lei pe lună. În plus, aceştia vor avea, anul acesta, un salariu lunar mediu cu 55 de lei mai mare decât cel de anul trecut. Asta în ciuda pierderilor de peste 22 de milioane de euro, numai în 2009.

La Societatea de Administrare a Activelor Feroviare, venitul mediu al celor 41 de angajaţi va fi de 3.821 de lei. Compania se ocupă cu vânzarea vagoanelor vechi scoase de CFR din uz.

Dacă la capitolul drumuri stăm, în general, foarte prost, angajaţii de la Registrul Auto Român, adică cei care verifică starea maşinilor afectate de drumurile proaste, o duc foarte bine. Cei mai mulţi dintre ei se pot mândri cu venituri de peste 3.700 de lei.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Ministerul Transporturilor salarii
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close