Antena 3 CNN Actualitate Salariile din sistemul sanitar vor creşte. Vor fi creşteri şi de 110-120%

Salariile din sistemul sanitar vor creşte. Vor fi creşteri şi de 110-120%

Salariile din sistemul sanitar vor creşte. Vor fi creşteri şi de 110-120%
de S.T.    |    07 Mar 2017   •   17:35

Salariile din sistemul sanitar vor creşte din 1 ianuarie 2018, şi nu etapizat, vor fi creşteri şi de 110-120 la sută, iar tichetele de masă vor fi date din 1 iulie 2017, alte majorări urmând să fie etapizate până în 2021, a declarat, pentru News.ro, prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Iulian Pope.

Creşteri salariale şi de peste sută la sută în anumite cazuri, spor de vechime, tichete de masă, iar în unele cazuri tichete de vacanţă, reducerea diferenţei dintre domeniul clinic şi domeniul neclinic sunt câteva dintre promisiunile primite de sindicatele din sănătate la întâlnirea cu ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu.

„A fost o întâlnire foarte bună. Cel mai mare câştig obţinut astăzi (marţi, n.r.) vizează creşterile salariale pentru toţi angajaţii din sistem, medici, asistenţi, biologi, kinetoterapeuţi, psihologi şi ale categorii nemedicale, dar care lucrează în unităţi sanitare, inclusiv cei din asistenţa socială. Vorbim de creşteri de aproape sută la sută, în unele cazuri, chiar de peste sută la sută, adică 110-120 la sută”, a explicat, pentru News.ro, Iulian Pope, prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas.

Angajaţii din sănătate vor beneficia de aceste creşteri salariale din ianuarie 2018, şi nu etapizat, a arătat Pope.

×
Subiecte în articol: salarii sistem sanitar
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close